Bh. film “Muškarci ne plaču” ovogodišnji pobjednik Zagreb Film Festivala

Piše: Redakcija

Bh. film “Muškarci ne plaču” Alena Drljevića, “moćan, hrabar i relevantan film, fenomenalnih glumačkih i režijskih vještina” osvojio je Zlatna kolica za najbolji dugometražni film ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala (ZFF), koji je završen u subotu navečer dodjelom nagrada, javlja Index.hr.

Drljevićev dugometražni prvijenac o veteranima zaraćenih vojski koji dugo nakon rata pokušavaju zaliječiti stare rane, nagrađen je kao “film je koji sugerira nužnost komunikacije kao puta do iscjeljenja, ali i izbjegavanja mržnje i sukoba”.

“U ovoj smo selekciji imali priliku vidjeti trinaest fantastičnih ostvarenja, od kojih je barem sedam sjajno, pa sugeriram publici da ih pogleda kada dođu u kino Europa”, rekla je u ime žirija glumica Lana Barić, čestitavši festivalu 15. rođendan i na odličnoo odrađenom poslu “usred turbulente godine koju smo imali”.

Uz nju u žiriju su bili redatelj Peter Brosens i producent Peter Rommel, koji su pohvalili ZFF za odličan program, organizaciju, odnos sa svojim gradom i brojnu publiku.

Film će dobiti i četiri hiljade eura kao nagradu.

Pročitajte još