Josipa Lisac: Proslavila velikih 50 godina rada kao muzička umjetnica

Piše: Redakcija

Josipa Lisac grandioznim nastupom pred rasprodatim auditorijem koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog svečano je obilježila velikih 50 godina rada. Ovogodišnji Koncert posvećen Karlu Metikošu dobio je dodatnu dimenziju finalom cjelogodišnje turneje kojom jemuzička umjetnica proslavila pola stoljeća na sceni, a prepuni Lisinski ispratio ju je stajaćim ovacijama u trajanju od nekoliko minuta, prenosi 100posto.hr.

Dvoiposatni nastup krenuo je duboko emotivnom i slojevitom numerom “Janino ludilo”, iz prve hrvatske rock opere “Gubec Beg”, koju je Josipa izvela uz klavirsku pratnju maestra Željka Vlahovića. Uslijedio je prearanžirani klasik “Vjerujem ti sve” na kojem su na scenu izašli klavijaturist Gojko Tomljanović i gitarist Davor Doležal. Nakon toga nastavila je redati hitove sve do kraja koncerta.

Josipa Lisac vraća se u Lisinski u četvrtak, 14. decembra na drugi koncert čije su ulaznice rasprodate još u novembru. Tim nastupom zaokružit će se godina u kojoj je gostovanjima od Sarajeva, Šibenika, Makarske, Rovinja, Novog Sada, Beograda do New Yorka, Toronta I Chicaga obilježila 50 godina impresivne karijere.

Pročitajte još