Hillary Clinton i Barack Obama: I ove godine zauzeli prvo mjesto kod Amerikanaca

Piše: Redakcija
Hillary Clinton je prije godinu izgubila predsjedničke izbore u SAD-u, ali uprkos tome Amerikanci je i dalje vole. Po 16. put je ponijela titulu žene kojoj se Amerikanci najviše dive, a kada je riječ o muškarcima, to mjesto je već 10. put zauzeo Barack Obama.
Kako pišu američki mediji, bivša državna sekretarka Clinton osvojila je za dva posto više glasova od Michelle Obame, supruge bivšeg američkog predsjednika. Clinton je u historiji istraživačke agencije Gallup najviše puta proglašena ženom kojoj se Amerikanci najviše dive. Na ovaj način je supruga bivšeg lidera SAD-a Billa Clintona uspjela pobijediti brojne istaknute žene kao što su Michelle Obama, Oprah Winfrey, Elizabeth Warren, Angela Merkel, Queen Elizabeth II, Condoleezza Rice, Melania Trump, Nikki Haley, Kate Middleton i Beyonce Knowles.
U kategoriji muškaraca, Baracku Obami se najviše dive Amerikanci, a odmah iza njega je sadašnji američki predsjednik Donald Trump. Drugi muškarci na listi su papa Franjo, John McCain, Elon Musk, Bernie Sanders, Bill Gates, Mike Pence i Dalaj-lama.

Međutim, prema procjenama Gallupa, Clinton i Obama se neće zadržati još dugo na vrhu liste. Aktuelni predsjednici obično su oni kojima se ljudi najviše dive, zbog čega se očekuje da će Trump i Melania preuzeti vodstvo.

Pročitajte još