Glumci koji stalno igraju najbolje uloge ikad – sami sebe: David Hasselhoff, Whoopi Goldberg

Piše: Redakcija

Gluma je vještina pretvaranja da ste neko drugi. Osim kad ste velike holivudske face. Osim što često ni ne morate znati glumiti, dogodi se da zbog harizme ili popularnosti dobivate uloge – samih sebe! Uspjelo je to samo nekima.

Bill Murray

Filmovi: Space Jam, Kafa i cigarete, Zombieland, She’s Having a Baby

Nanizao je u svojoj karijeri mnogo legendarnih uloga i stvarno zaradio čast da glumi samoga sebe. U ‘Kafi i cigaretama’ Jima Jarmuscha jedan je od mnogih celebrityja koji se pojavljuju, ali možda jedna od najboljih scena je u ‘Zombielandu’, kad se pojavljuje u sceni koja je parodija na ‘Istjerivače duhova’, prenosi 100posto.hr.

David Hasselhoff

Filmovi: Killing Hasselhoff, Čuvari galaksije 2, Dobrodošli u Hollywood, Piranja 3DD, Spužva Bob Skockani, Kickin’ It Old Skool, Keith Lemon: The Film, Dodgeball: A True Underdog Story

Nitko kao Hoff. Dovoljna je bila jedna serija i jedna kratka muzička karijera da David Hasselhoff postane ikona. Trash ikona, doduše, ali svejedno. Pojavio se vjerovatno u više filmova kao on nego kao neki drugi likovi. A postoji i film ‘Killing Hasselhoff’, u kojem muškarac pokušava ubiti glumca kako bi osvojio pola miliona dolara.

Whoopi Goldberg

Filmovi: Beverly Hills Brats, In & Out, An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn, Showboy, Pauly Shore Is Dead, Superbabies: Baby Geniuses 2, Madea Goes to Jail, Incredible Love, Muppeti, Top Five

Legendarna Whoopi često se pojavljuje u filmovima i uvijek je savršeno cool. Često je redatelji smještaju u New York i ubacuju u filmove kao sporednu ulogu koja malo ‘razbije’ radnju.

James Franco

Filmovi: Richard Peter Johnson, Tulum prije Božića, Veronica Mars, Ovo je kraj, Ljubav i praznici

Franco je na glasu kao tip koji se voli zezati na vlastiti račun. Možda najsmješniji je film ‘Ovo je kraj’, u kojem je on samo jedan od celebrityja koji glume samoga sebe i prilično se dobro zabavljaju.

Jean Claude Van Damme

Filmovi: The Secret Adventures of Gustave Klopp, Jian Bing Man, Posljednji akcijski junak, Rzhevskiy protiv Napoleona, JCVD

Ultimativni kič akcijski junak 80-ih također se zna našaliti na svoj račun, što ga čini simpatičnijim nego bilo kakav high kick. Zanimljivo je da je upravo u tim parodijama u kojima je glumio samog sebe pokazao da zna nešto i odglumiti. Primjerice, u filmu ‘JCVD’, Jean Claude Van Damme slučajno postane svjedokom pljačke, nakon čega počne preispitivati svoj život i smisao.

John Malkovich

Film: Biti John Malkovich

Pojavio se kao on samo u jednom filmu, ali taj je sasvim dovoljan, s obzirom na to da se cijela radnja odvija oko njega te se radi o svijetu u kojem su svi – on. Spike Jonze napravio je kultni film prema tekstu Charlieja Kaufmana, a nakon njega svi smo nekako htjeli biti John Malkovich.

Peter Falk

Filmovi: Opening Night, The Player, Nebo nad Berlinom

Legendarni Columbo savršen je kao anđeo koji se odrekao svoje besmrtnosti da bi na Zemlji živio kao Peter Falk u klasiku Wima Wendersa “Nebo nad Berlinom”. Uostalom, svaku je ulogu odradio tako ležerno i prirodno da nas to ni ne čudi.

Pročitajte još