Belma Košutić: Nikad ljubičasti karmin!

Piše: Redakcija

Bh. glumica Belma Košutić počela se šminkati sa 17 godina, ali je to, kaže, bio potpuno drugačiji make-up. Uživala je koristeći šarena sjenila za oči. Danas je situacija malo drugačija. Belma ima svoju beauty rutinu, koju otkriva za naš magazin.

„Ujutro mi je najvažnije da umijem lice, namažem kremom i našminkam se uvijek isto, kao po kalupu. Uvečer, pred spavanje skidam šminku, pa korištenje micelarne vode i drugih kremica.“

SKUPO VS. JEFTINO

Skupi proizvodi nisu kvalitetniji od onih jeftinijih. U svom neseseru imam kremu Estee Lauder, kojom sam veoma zadovoljna i generalno volim proizvode tog brenda, ali također, imam i kremu iz kataloške prodaje, koju sam platila oko četiri marke i koja mi jako dobro služi.

MIRIŠEM NA…

Dug je spisak parfema koje volim. Zavisno od raspoloženja, koristim onaj koji mi se baš u tom trenutku svidi. I da, traju mi veoma kratko, jer nemam mjeru kad ih nanosim. Izdvojila bih Armani „Si“, D&G „The One“ i Dior „Addict“.

OTKRIĆE GODINE

Highlighter je za mene pravo otkriće. Također, konturiranje je postalo totalni hit. Ne pretjerujem u nanošenju navedenih proizvoda. Još uvijek se držim one: „manje je više“.

USNE

Sve zavisi od raspoloženja. Sjaj za usne najčešće koristim i kod kupovine mi je najvažnije na koje voće miriše. To znači da se kratko zadrži na mojim usnama. A kada je riječ o karminima, volim podjednako i mat i sjajne, volim sve boje, samo se ne bih mogla zamisliti s ljubičastim.

PUDER

Već deset godina koristim isti puder. Eksperimentirala sam, probala druge, skuplje, ali sam ostala vjerna svom Maybelline Affinitone puderu. Jednostavno, on tako dobro odgovara mom licu, koža ga se nije zasitila, ne skida se, kremast je, a cijena mu je više nego prihvatljiva.

OČI

Sjenila za oči su prošlost koje se nerado sjećam. Šta god sad šminkeri rekli, moj trik je da stavim rumenilo na kapke. Za maskaru mi je potpuno svejedno, lutam od brenda do brenda. Trenutno je moj izbor Loreal 2000 Calorie maskara. Imam duge trepavice, što je pola posla, tako da mi je svejedno koja je maskara u neseseru.

ZAVRŠNI LOOK

Zavisno od raspoloženja, doba dana ili prilike, koristim i rumenilo i bronzer. Već neko vrijeme sam odana L’Oreal brendu.

Pročitajte još