Zašto Kate Middleton nije nosila crno na dodjeli BAFTA nagrada

Piše: Redakcija

Vojvotkinja Kate Middleton sinoć se, kao što je to bilo i očekivano, sa suprugom princom Williamom pojavila na dodjeli BAFTA nagrada u Londonu. Iako su svi očekivali da će i Kate, kao i brojne druge uzvanice, nositi crnu haljinu u znak potpore pokretima Me Too i Time’s Up, ona se ipak odlučila slijediti kraljevski protokol i kraljevska pravila te je odjenula dugu, zelenu haljinu s tankim, crnim remenom.

No, iako se nije odlučila na crnu haljinu, Kate je, čini se, odabirom crnih detalja – već spomenutog crnog remena i male crne torbe, ipak htjela pokazati kako podržava borbu protiv seksualnog nasilja. Zašto nije nosila crno, razlog je vrlo jasan; kraljevska pravila nalažu da članovi kraljevske porodice ne smiju ni na koji način pokazivati svoje političko opredjeljenje ili pristranost.

Iako se prije nagrade najavljivalo kako bi Kate mogla odabrati crnu haljinu s metalik detaljima, ona se ipak odlučila na ovakav, suptilniji kompromis, ali je podršku, na kraju krajeva, ipak iskazala, piše Harper’s Bazaar.

Foto: AFP

Pročitajte još