Vrijedi probati: Vježbe za duži i eksplozivniji seks

Piše: Redakcija

Vježbanje jača duh i tijelo, ali i poboljšava seksualni život. Možda to niste znali, ali postoji cijela kategorija vježbi koja djeluje dobro na libido, izdržljivost u krevetu, ali i neke druge stvari. Sve što treba da uradite je da otkrijete onu vježbu koja je idealna za vas, odnosno koja će vam nadomjestiti nedostatke koje imate u krevetu. Nakon toga možete da očekujete duži, jači i definitivno bolji seks. Evo o kojim vježbama je riječ.

Vježbe za veću gipkost

Bol u leđima ili nogama može da uništi trenutak strasti zbog čega se preporučuje poraditi na gipkosti. Položaj “sretna beba” povećava pokretljivost i šansu za orgazmom. Dovoljno je leći na leđa s koljenima savijenima prema prsima i stopala uhvatiti rukama, pa potom noge lagano približiti podu. U ovoj pozi treba izdržati od 3 do 5 minuta.

Vježbe za karlicu

Dobra prokrvavljenost genitalija osigurat će veće uživanje u seksu, a u tome pomažu vježbe za karlicu. Te vježbe jačaju mišiće i omogućavaju intenzivniji orgazam. Najbolje je leći na leđa i saviti noge pod uglom od 120 stepeni i lagano podizati zadnjicu. Vježbe moraju da se ponavljaju od 20 do 25 puta.

Vježbe za bicepse

Vježbanje podiže nivo testosterona, polnog hormona koji pomaže u seksualnom životu i žena i muškaraca. On jača seksualnu želju, a rast podstiču vježbe za bicepse. Dovoljno je da dižete tegove ili flašice vode svaki dan.

Vježbe u paru

Vježbanje u paru poboljšava seksualni život, potvrdila su brojna istraživanja. Parovi tako mogu da isprobaju jednostavne vježbe koje će rasplamsati strasti, a jedna od njih je iskorak. Najbolje je u uspravnom stavu jednom nogom iskoračiti i saviti koljeno pod pravim uglom, a drugu nogu ispružiti nazad. Pritom se partneri mogu međusobno pridržavati tako da jedno drugom stave ruku na rame. Vježbu treba ponoviti do 5 puta.

Kegelove vježbe

Vježba čini majstora, a za intenzivnije orgazme pomoći će Kegelove vježbe koje jačaju karlicu. Stiskajte mišiće karlice koji su odgovorni za zadržavanje mokraće, kao da pokušavate da spriječite mokrenje. Vježbe tri puta na dan omogućit će vam orgazme iz snova, tvrde lični treneri i seksualni terapeuti.

Sklekovi

Obični sklekovi i vježbe s loptom jačaju cijelo tijelo, a povećavaju gipkost što ih čini odličnim treningom za žene, ali i muškarce naročito u misionarskom položaju kada je težište cijelog tijela na rukama. Preporučuje se da napravite 10 sklekova u tri serije, a isto važi i za sklekove s loptom. Lezite na stomak i pod noge stavite loptu za pilates te se podignite od poda. Loptu potom zarolajte prema grudima, pa nazad, koristeći trbušne mišiće.

Most

Most je jedna od vježbi koja jača mišiće karlice i omogućava bolju kontrolu. Ona će ženi olakšati postizanje orgazma, ali i povećati pritisak na partnerov penis, što će popraviti i njegovo uživanje u seksu. Lezite na pod i savijte koljena pod pravim uglom pa rukama obuhvatite članke na nogama. Nakon toga podignite zadnjicu od poda i držite 10 sekundi. Ponovite vježbu najmanje tri puta.

Vježbe za butine

Drhtanje kukova najčešće se događa tokom ili nakon seksa, a za to su krivi loša forma i umor. Izdržljivost će povećati jednostavne vježbe. Najbolje je sjesti na stolicu s koljenima savijenim pod uglom od 90 stepeni i podići najprije jednu nogu, a potom drugu. Preporučuje se da se vježba ponovi u tri serije sa 10 dizanja svake noge.

Pročitajte još