Muški plus size model fotografijama na Instagramu nastoji srušiti stereotipe o savršenom izgledu

Piše: Redakcija

Plus size model Arcadio Del Valle iz Bostona nastoji srušiti stereotipe o savršenom izgledu tako što prihvata svoje tijelo i potiče druge da urade isto. Ovaj 30-godišnjak ima više od 180 kilograma i nosi konfekcijski broj XXXXXL. Ipak, tvrdi da se ne osjeća neugodno zbog svoje težine.

https://www.instagram.com/p/Bfym-_wh4PK/?taken-by=adydelvalle_

Njegovo samopoštovanje se povećalo nakon što je počeo dijeliti postove na društvenim mrežama. Ističe da do tada nije samo samopouzdanja. Prije tri godine je napravio profil na Instagramu i od tada je skupio više od 8.000 pratilaca.

– Nije lako odrastati u svijetu u kojem vas mediji potiču da izgledate na određen način, da imate određenu težinu i da se uklopite u kalup. Plus size model Tess Holliday, koja voli svoje tijelo i bavi se modom, nadahnula me da počnem raditi isto. Počeo sam dijeliti fotografije na Instagramu, a reakcije su mi bile dodatna inspiracija – kazao je Del Valle.

https://www.instagram.com/p/Bfm7h5yBowr/?taken-by=adydelvalle_

U septembru 2016. godine prošetao je pistom na New York Fashion Weeku u modelima brenda Volare.

– Moja poruka je da bez obzira na vašu težinu i izgled i dalje možete voljeti modu i raditi sve što želite. Sve što želim je promicati samoljublje i prihvatanje, bez obzira na veličinu, spol ili invaliditet – rekao je Del Velle.

Negira optužbe da promoviše pretilost, a susreće se i s negativnim komentarima zbog činjenice da uživa u nošenju šminke. Nada se da će Gucci, Louis Vuitton i Gap u budućnosti kreirati odjeću i za ljude poput njega.

https://www.instagram.com/p/BfJpidfhlHc/?taken-by=adydelvalle_

Pročitajte još