Princeza Caroline otkrila kakva je Grace Kelly bila kao majka: Bilo smo vezaniji uz dadilju

Piše: Redakcija

Roditelji monegaškog princa Alberta (60) i princeze Caroline (61) bili su jedni od najpoznatijih ljudi na svijetu – princ Rainier i glumačka zvijezda, princeza Grace Kelly, ali sve se čini kako su ulogu majke i oca prepustili drugima.

U novoj knjizi “Albert II of Monaco, The Man and The Prince”, koju su napisali Isabelle Rivere i Peter Mikelbank, nalaze se intervjui s princezom Caroline i princom Albertom, te njegovom suprugom princezom Charlene. Govoreći o djetinjstvu i odrastanju u kraljevskom okruženju, Caroline je priznala kako su oboje bili jako vezani uz dadilju Maureen Wood.

Princeza Grace sa suprugom Rainierom, kćerkom princezom Caroline i sinom, princem Albertom II.

– Za mojeg brata i mene, Maureen je bila ključna osoba u našim životima. Kad smo bili djeca, bilo smo više vezani za nju, nego za naše roditelje – otkrila je sestra princa Alberta i dodala kako su svakog ljeta ostajali slomljena srca kada bi ona odlazila na svoj godišnji odmor.

– Molili smo je da nas ne napušta. Danima smo bili tužni. Naša majka bi je na kraju pozvala da se vrati kući prije nego je planirala – iskreno je ispričala u intervjuu za knjigu koja otkriva nove nepoznanice o monegaškom dvoru. Među njima je i činjenica da nije večerala sa svojim roditeljima sve dok nije navršila 14 godina, a iako njeni opisi djetinjstva ne zvuče idealno, ona tvrdi kako je bila sretno dijete i da je i danas vrlo povezana sa svojim bratom i mlađom sestrom, princezom Stephanie (53).

Grace Kelly je bila glumačka ikona pedesetih prošlog stoljeća o čijoj se ljepoti nije prestajalo govoriti, a princezom je postala 1956., kada se udala za monegaškog princa Rainiera III. Omiljena princeza je poginula u strašnoj automobilskoj nesreći 1982., kada je izletjela s ceste na putu prema monegaškoj palači.

Pročitajte još