Humanost na djelu: Za djecu oboljelu od raka za jednu večer skupljeno skoro 10 000 KM

Piše: Redakcija

Sinoć je u sarajevskom restoranu „Duett Bistrot“ upriličena humanitarna večer za pomoć djeci oboljeloj od raka, a koja borave u Roditeljskoj kući. Humanitarnu akciju su organizirali uprava restorana „Duett Bistrot“, Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH, te “Udruženje građana „Lastavica“. Ovom humanitarnom večerom  željeli su pomoći i unaprijediti uslove boravka djece oboljele od raka u Roditeljskoj kući u Sarajevu. Gosti su kupovinom ulaznica u vrijednosti od minimalno 20 KM, a poslije toga svojim učešćem u aukciji doprinijeli da se za Roditeljsku kuću u Sarajevu skupi skoro 10 000 KM.

Za predmete i vaučere koji su bili izloženi na aukciji svoj doprinos su dali; „FK Željezničar“ čiji je dres s potpisima svih igrača prodat za više od 1000 KM, Edin Džeko, poznati bh. dizajneri, nekoliko privatnih ordinacija, frizeri, šminkeri, fitness centri, ugostiteljski objekti, mladi umjetnici iz nekoliko bh. gradova, razni domaći brendovi i drugi…

Program je vodila Almasa Lazović, a prisutne je s nekoliko muzičkih numera zabavljala Nejra Musić koja je uspješno dobila svoju bitku s rakom. Moderator aukcije bila je glumica Arma Tanović koja je javnosti već poznata po svojim humanitarnim angažmanima. Na aukciju je donijela djelo koje je ona naslikala, a koje je prije polaska skinula sa zida svog doma.

Roditeljska kuća je dom gdje borave djeca oboljela od raka i njihove porodice za vrijeme liječenja, a koji dolaze iz cijele Federacije u Sarajevo na liječenje. Djeca koja se liječe na Hematoonkološkom odjelu Pedijatrije u Sarajevu, sa svojim roditeljima, braćom i sestrama, potpuno besplatno borave u Roditeljskoj kući za vrijeme trajanja liječenja. Liječenje raka dugo traje i ova kuća pruža utočište ovim porodicama u teškom periodu života. Svojim prisustvom i učešćem na aukciji ove večeri građani BiH su još jednom pokazali humanost i osjetljivost prema malim herojima oboljelim od raka.

Pročitajte još