Svi pričaju o Melanijinom ugodnom razgovoru s Obamom

Piše: Redakcija
Čak četvorica nekadašnjih predsjednika, prisustvovali su sahrani Barbare Bush, bivše prve dame Sjedinjenih Država koja je umrla u utorak 17. aprila u dobi od 92 godine.

Crkvenom obredu održanom u crkvi svetoga Martina u Houstonu, koji je uživo prenosila televizija, prisustvovala su dva bivša demokratska predsjednička para, Barack i Michelle Obama te Bill i Hillary Clinton.

Kako su ranije izvijestili iz Bijele kuće, predsjednik Donald Trump nije došao na sahranu u znak poštovanja prema porodici Bush, želeći ih poštedjeti moguće zbrke koju bi izazvale dodatne mjere sigurnosti.

Prikaži sliku na Twitteru

Aktualnu predsjedničku porodicu predstavljala je Melania Trump koja je ponovno briljirala u elegantnom izdanju: haljini s voluminoznim rukavima i velikim dugmadima, a njen upečatljivi look upotpunila je mini torbica.

Prikaži sliku na TwitteruSvjetski su se mediji ipak fokusirali i na ugodno čavrljanje Melanije i Baracka Obame, obzirom da prva dama koja je obično vrlo ozbiljna, ovoga puta nije skidala osmijeh s lica.

‘Tviteraši’ su to kao i obično popratili s duhovitim postovima, a mnogi su uvjereni kako joj godi što u blizini nije bilo Donalda Trumpa.

Prikaži sliku na Twitteru
– Bila mi je veliki čast otputovati u Houston kako bih odala počast Barbari Bush i nevjerovatnom životu koji je vodila kao majka, supruga i neustrašiva prva dama. Moje najiskrenije misli i molitve su i dalje s Georgeom H. W. i cijelom obitelji Bush – stoji između ostalog u saopćenju Melanije Trump.

Inače, Barbara Bush za sobom je ostavila supruga Georgea H.W. Busha (93), predsjednika SAD-a od 1989. do 1993., petero djece, među kojima je George W. Bush, predsjednik SAD-a od 2001. do 2009., sedamnaestero unučadi i sedmero praunučadi.

Slikovni rezultat za barbara bush
Barbara Bush će biti pokopana u porodičnoj grobnici koja se nalazi u sklopu Predsjedničke biblioteke njenog supruga u College Stationu, od Houstona udaljenom 140 km.

Pročitajte još