Freeman: Očajan sam, 80 godina mog života uništeno je za jedan dan

Piše: Redakcija
Advokat slavnog glumca Morgana Freemana zatražio je da CNN povuče priču kojom holivudsku zvijezdu optužuje za više slučajeva seksualnog uznemiravanja.

-CNN-u smo dostavili objektivne dokaze, uključujući i izjave navodnih žrtava koje ‘on the record’ negiraju da su se incidenti stvarno dogodili-kazao je advokat Robert Schwartz u saopćenju.

CNN je optužio za malicioznost, manipulaciju, laž, zloupotrebu, novinarsku nesavjesnost i izostanak uredničke kontrole.

-CNN-u smo dokazali, izvan svake sumnje, da je cijela priča izmišljena. Napadom na Morgana Freemana potpuno je pokopana vjerodostojnost CNN-a-poručio je.

Šesnaest ljudi, među kojima je osam tvrdilo da su žrtve, prošli je tjedan opisalo CNN-u niz problematičnih poteza Morgana Freemana na filmskim setovima i promotivnim turnejama.

Freeman se ispričao odmah nakon objave priče.

-Svako tko me poznaje ili je radio sa mnom zna da nisam osoba koja bi namjerno uvrijedila nekoga ili učinila da se osjeća neugodno-kazao Freeman u izjavi.

-Ispričavam se svima koji su se osjetili neugodno ili obezvrijeđeno – to mi nije bila nakana-dodao je.

Jedna od novinarki CNN-a, Chloe Melas, kazala je da ju je njezin susret s Freemanom, kada je bila u šestom mjesecu trudnoće, potaknuo da producira priču.

Kazala je da joj je Freeman odmjerio od glave do pete i kazao: “I ja bih želio biti unutra”.

U priči se navodi i izjava neimenovane asistentice producenta koja je Freemana optužila da joj je masirao ramena bez njezina odobrenja i pokušao joj zaviriti pod suknju.

U jeku holivudskog skandala s Harveyjem Weinsteinom i drugim glumcima koji su seksualno zlostavljali žene i mlade muškarce, optužbe za nedolično ponašanje jednog od najpoštovanijih i najvjerodostojnijih američkih glumaca jako su odjeknule.

U svom pismu CNN-u odvjetnik Schwartz optužio je Chloe Melas za “navođenje tzv. žrtava” da ocrne Freemana.

Tyra Martin, jedna od onih na koju se CNN poziva u svojoj priči, opovrgla je da je jedna od žena koja je optužila Freemana i da su njezine riječi “potpuno pogrešno protumačene”.

-Moje su riječi izvađene iz konteksta- kazala je.

Martin je priznala da joj je bilo neugodno kada je nakon jednog intervjua ustala, a Freeman joj rekao da ne spušta suknju koja se slučajno podigla, ali je dodala da su joj razgovori s holivudskom zvijezdom “uvijek bili zabavni”.

Unatoč prvotnoj isprici, Freeman je kasnije opovrgao navode protiv sebe.

-Očajan sam što 80 godina moga života može biti uništeno u treptaju oka, jednim medijskim izvještajem-rekao je.

Pročitajte još