Kraljevski mališani su glavne zvijezde: Kako je nestašni princ nervirao sedmogodišnju princezu

Piše: Redakcija

Sedmogodišnja princeza Savannah Phillips, kćerka kraljicinog unuka i sina kraljevske princeze Anne, Petera Phillipsa, pratila je ceremoniju povodom kraljicinog rođendana iz prvog reda na balkonu Buckinghamske palače, rame uz rame s četverogodišnjim princom Georgeom, trogodišnjom princezom Charlotte i šestogodišnjom sestrom Islom.

Vojna parada od 1.400 vojnika i 200 konja i 400 muzičara okončana je velikom završnicom – akrobacijama zrakoplova Kraljevskih zračnih snaga koji su s divljenjem pratili svi članovi kraljevske porodice, pogotovo oni najmlađi.

Malenog princa Georgea toliko je oduševio nastup Kraljevskih zračnih snaga da nije mogao obuzdati emocije. Kate Middleton s vremena na vrijeme je princa i princezu opomenula za ponašanje, no nestašnog princa ništa nije moglo spriječiti u iskazivanju oduševljenja. Osim možda tri godine starije rodice.

Njegovo brbljanje i smijeh u jednom su trenutku zasmetali princezi Savannah koja je princa Georgea odlučila ušutkati tako što mu je prstom dala znak da ušuti, a kada ju princ nije poslušao, djevojčica je nestašnom princu stavila ruku preko usta. Mališanima je možda ovo bilo urnebesno smiješno, ali ne i princu Williamu koji im je uputio neodobravajući pogled.

Za to je vrijeme princezu Charlotte nešto rastužilo, pa je brže bolje skoknula mami u zagrljaj dok se nije smirila.

Fotografije najmlađih članova kraljevske porodice obišle su svijet i u tren oka postale viralni hit.

https://www.youtube.com/watch?v=qlGIxujiALA

Pročitajte još