Moderna kraljica: Elizabeth II ima 92 godine i velika je ljubiteljica tehnologije

Piše: Redakcija

Elizabeth II moderna je kraljica koja pokušava ići u korak s vremenom. Tako je nedavno otkriveno da koristi iPad, i to kako bi mogla uvijek na oku imati svoje konje u Sandrighamskoj štali. Često se priključi samo kako bi ih gledala, a obavezno je na “vezi” s glavnim veterinarom Davidom Somersom kad je u toku okot ždrijebadi.

– Prednost je što kraljica može biti prisutna preko kamera koje imamo u štalama, a istovremeno joj na preko telefona mogu objasniti što se događa – rekao je Somers.

Elizabeth II velika je ljubiteljica konja, a svog prvog ponija dobila je za četvrti rođendan od svog djeda Georgea V. Svi zaposleni u njenoj štali Sandrigham u Norfolku znaju da je kraljica veliki znalac i voli biti u toku sa stanjem svih kraljevskih konja.

– Nema šanse da ju zavaravate. Zna jako mnogo o konjima i svi moramo biti jako iskreni prema njoj kad razgovaramo o njima – rekao je bivši zaposlenik štala Bob Rowlands.

Kraljica ima 92 godine i velika je ljubiteljica tehnologije.

Prvi iPod poklonio joj je tadašnji američki predsjednik Barack Obama, a prinčevi William i Harry naučili su je kako slati poruke na Blackberryju.

Pročitajte još