Novosti

Ekstremna dijeta: Pjevačica danima spavala samo da ne bi morala jesti

Kada je bila na vrhuncu slave Lily Allen je tako hrabro i dobro nosila zavodljive haljinice da niko nije ni pomišljao da ima neviđen problem sa slikom o sebi i svom izgledu. No, iza maske stajala je nesigurna djevojka koja se na različite načine trudila ne jesti kako se ne bi udebljala.

Britanska pjevačica Lily Allen (33) vratila se u fokus javnosti s novim, četvrtim albumom nazvanim “No shame“. Kako je priznala, riječ je albumu koji joj je došao kao svojevrsna ispovijest jer kroz pjesme progovara o problemima koji su joj se samo gomilali posljednjih desetak godina. Riječ je o propalom braku, grižnji savjesti jer se smatrala lošom majkom, te o problemima s kokainom, alkoholom i petljanju s muškarcima.

U najnovijem intervjuu u emisiji na ITV programu Lorraine otkrila je da je također napisala knjigu u kojoj je potpuno ogoljela dušu.

– Pisala sam i o tome kakav sam odnos imala prema svom tijelu, sve samo ne pozitivan. Htjela sam biti mršava i pribjegavala sam očajničkim mjerama ne bih li spriječila konzumiranje hrane. Danima sam spavala, ostajala u krevetu samo da ne moram ustati i jesti. Da, u dvadesetima sam imala jako lošu vezu sa svojim tijelom – rekla je Allen.

– U knjizi sam bila brutalno iskrena. Kad moje kćerke, šestogodišnja Ethel i petogodišnja Marnie, budu u tinejdžerskim godinama i pročitaju je, reći će „Mama, sramotiš nas“, moći ću im samo reći: „Samo čitajte i učite“.

Lily je četiri godine radila na novom albumu i kako kaže, prezadovoljna je krajnjim rezultatom.

Njen je brak sa slikarom Samom Cooperom propao 2015. godine, a papire su potpisali tek nedavno.