Dva mjeseca nakon smrti sahranjen DJ Avicii

Piše: Redakcija

Tim Bergling, poznatiji kao DJ Avicii  sahranjen je proteklog vikenda, gotovo dva mjeseca nakon smrti,  u rodnoj Švedskoj u krugu najbližih.  Vijest o Aviciijevoj smrti u aprilu je šokirala svijet. Njegovo tijelo pronađeno je  u hotelu u Omanu, a imao je samo 28 godina. Njegova porodica je o tom tragičnom događaju javnosti rekla da je nakon što bi završio s turnejama, pokušavao da pronađe balans, sreću i mir u životu. Oni su istakli da Avicii nije bio stvoren za mašineriju u kojoj se našao, te da je zbog toga počinio samoubistvo.

– Naš voljeni Tim bio je umjetnička duša koja je tražila odgovore na egzistencijalna pitanja. Bio je perfekcionista, pa je radio tempom koji ga je i doveo do toga da je konstantno bio pod velikim stresom.  Borio se s mislima o smislu života i sreći. Nije mogao više. Želio je mir – poručili su, između ostalog, u saopštenju.

U intervjuu za časopis GQ 2013. godine muzičar je detaljno opisao svoj životni stil te kakve je on posljedice imao na njegovo zdravlje.

– Konstantno putujem, život mi se svodi na kofer.  Dođete na to neko mjesto, svuda oko vas je besplatan alkohol, na neki je način čudno ako ne pijete. Bio sam toliko nervozan. Opijanje mi je  prešlo  u naviku jer se s vremenom počnete oslanjati na onu hrabrost i samopouzdanje koje dobijete od njega, a onda ubrzo postanete ovisni – pričao je tada.

Fanovi su mu nakon smrti odali počast na razne načine.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Jesse Waits (@jessecwaits) on

 

Pročitajte još