Postanite prava profesionalka: Trikovi za ljetni make-up

Piše: Redakcija

Tokom ljetnog perioda preporučuje se što manje šminke, no postoje osobe koje su navikle svakodnevno se šminkati, što zbog posla, što zbog nepravilnosti na licu. Održavati šminku na licu tokom ljetnje sezone može biti prilično težak zadatak, pogotovo zbog činjenice da svaki trik koji smo do sada koristili više ne važi, zbog znojenja, vlage i visoke temperature. 

Moguće je postići savršen izgled i tokom ljeta, a sve što vam je potrebno jeste malo kreativnosti. Pronašli smo pet načina, odnosno trikova, koji će vam pomoći da kroz ljeto, barem kada je riječ o šminkanju, prođete kao pravi borac.

PRIPREMA LICA I FIKSIRANJE

Ukoliko ne možete bez pudera čak i tokom ljeta, onda se preporučuje BB krema. Ove nijansirane kreme su lagana “ljetna” verzija pudera koju bi svaka dama trebala koristiti. Ukoliko kožu ne pripremite dobro, možete se suočititi s lošim prekrivanjem. Zbog toga je tu fiksator šminke u spreju koji možete koristiti za fiksiranje primera i sprječavanje ulja iz kože da dođu u dodir s puderom (što izaziva njegovo brzo skidanje). Nakon nanošenja BB kreme, ponovo nanesite fiksator i spremni ste tokom cijelog dana.

ZAŠTITNI FAKTOR

I pticama na grani je jasno da je prije izlaska vani potrebno nanijeti zaštitni faktor. Obuhvatite dvije stvari odjednom i investirajte u make-up proizvod sa zaštitnim faktorom, kao što je mineralni puder, koji će matirati kožu, izgladiti nepravilnosti, te ukloniti dosadan sjaj.

RUMENILO KAO BRONZER

Kada ste u nedoumici, postoje dvije stvari koje mogu kompletirati i uljepšati vaš make-up izgled, rumenilo i bronzer, bez pretjeranog konturiranja, korištenja highlightera i slično. Jednostavno upotrebite proizvod koji može proći kao u dva u jedan.

SJENILO UMJESTO EYELINERA

Neke djevojke ne mogu zamisliti make-up bez eyelinera, ali koliko god bio dobar, ulje i vlaga mogu upropastiti njegovu definiciju i učiniti vaš izgled neukusnim. Zato zamijenite tečni eyeliner sjenilom za oči. Upotrijebite željenu boju (po mogućnosti neku nekonvencionalnu, za ultra zabavan look ili klasičnu smeđu i crnu) i uz pomoć tanke četkice iscrtajte liniju i istaknite oko. Za razliku od eyelinera, sjenilo se mnogo lakše skida kada pogriješite.

VODOOTPORNA ŠMINKA

Naše lice tokom ljetnih dana dolazi vrlo često u dodir s vodom i generalno vlagom, pa je zato vodootporna šminka apsolutni must have proizvod svake dame. Pod tim proizvodima najviše se misli na maskaru i sjenilo za obrve.

Pročitajte još