Bizarna kraljevska pravila: Evo zašto Meghan Markle ne smije jesti bijeli luk

Piše: Redakcija

Prošlo je malo više od mjesec otkad je službeno postala dio britanske kraljevske porodice, nakon bajkovitog vjenčanja održanog 19. maja, kada je dobila titulu vojvotkinje od Sussexa. Bivša glumica Meghan Markle mora se držati brojnih pravila, ali i onih vezanih uz – hranu.

– Mi nikada ne možemo poslužiti ništa s bijelim lukom ili previše luka. Kraljica mrzi njegov miris i okus – izjavio je s bivši lični kuhar kraljevske porodice Darren McGrady, koji je kuhao za samu kraljicu, princa Philipa, princezu Dianu, kao i za Williama i Harryja. I u ranijim medijskim istupima je isticao koliko britanska kraljica Elizabeta II ne podnosi bijeli luk.

Poznato je da već godinama ne jede određene namirnice. Ona ima izuzetno discipliniranu ishranu te već dugi niz godina jede hranu s niskim sadržajem ugljikohidrata. Na njenom tanjuru osim bijelog luka nema riže, tjestenine i krompira.

Slikovni rezultat za queen eating

Kraljevska porodica izbjegava bijeli luk i zato što nije poželjan ‘dodatak’ u protokolarnim dužnostima kraljevske porodice. Slijede slično pravilo i kad je riječ o konzumaciji školjaki zbog potencijalnih alergijskih reakcija koje bi ih mogle spriječiti u obavljanju njihovih dužnosti.

Britanski mediji ističu kako je Meghan ranije obožavala hranu sa bijelim lukom te da će joj ovo pravilo sigurno teško pasti.

Slikovni rezultat za meghan markle eating

Meghan je prava ljubiteljica hrane

Meghan je postala simbol rušenja granica u kraljevskoj porodici i nikome kao njoj ne opraštaju se propusti u strogom kraljevskom protokolu, kojih je bilo više i to od samog vjenčanja. No, u kratkom je roku postala modna ikona, te je u samo mjesec uspjela dostići mjesto u javnosti koje je uživala pokojna princeza Diana.

Pročitajte još