Lejla i Sulejman Haljevac: Sreća je skrivena u naša četiri zida

Piše: Redakcija

Za Sulejmana Haljevca Memu prošla godina bila je izuzetno uspješna. Najprije je pobijedio u reality showu „Farma4″, a nakon izlaska je dobio najljepši dar, kćerkicu Iman.

– Kad sam ušao u studio tokom proglašenja pobjednika, pritrčao mi je moj prijatelj Mirza Uštović i šapnuo na uho da Lejla nosi kćerku. Tek nakon toga rekao mi je da ću, možda, pobijediti. Lejla je već izabrala ime, pa se nisam puno ni pitao. Naravno da se šalim. Meni je bilo najvažnije da dijete bude zdravo – priča nam Memo dok sjedimo u dnevnom boravku ovog bračnog para.

U momentu moje nepažnje dvogodišnji Ajan je došao do svog cilja. Hitro je zgrabio diktafon sa stola, jer znatiželja nije mogla čekati. Uspjela sam mu ga uzeti, a on se onda smjestio kod mame u krilo, koja nam priča kako je izabrala ime za novog člana porodice, Iman, koja se rodila 11. novembra 2013. godine.

– Njeno ime mi je nekako lijepo išlo uz Ajanovo, a ima moćno značenje, vjera. Nekako mi je cijela prošla godina bila u znaku vjere u pozitivne stvari i one su se, zaista, dešavale.

Tako svakodnevica obojena veselim bojama teče, baš kao i Memine slike koje cijeli prostor čine optimističnim i prozračnim. Naš domaćin najviše vremena provodi u ateljeu, a prodaja slike ide odlično. Lejla je u potpunosti posvećena djeci.

– Imam puno posla. Javljaju mi se klijenti iz cijelog svijeta. Mislim da nema Balkanca na Planeti, koji nije čuo za mene. Prvi sinonim za Memu su slike. No, uz sve to, moja je obaveza Ajan. Sad sam ja preuzeo brigu o našem dječaku. Na samom početku bilo me malo strah kako ću sve to uspjeti. Drago mi je da Iman ima  starijeg brata. U budućnosti, kad bude izlazila s rajom, imat će uvijek nekog ko će paziti na nju. Lijepo nam je, zaista, i jedva čekamo proljeće da sve četvero uživamo u prirodi ili šetnji Ferhadijom.

 

Kompletan tekst možete pročitati u print izdanju Magazina AZRA (br.882)

 

Pročitajte još