Organizator otkrio detalje vjenčanja Franke i Vedrana: Naručene ruže uzgajale su se mjesecima u Velikoj Britaniji

Piše: Redakcija

– Nisam mislila da ovoliko sreće i ljubavi stane u samo jedan dan – napisala je Franka Batelić na svom Instagram profilu nakon vjenčanja s hrvatskim nogometnim reprezentativcem Vedranom Ćorlukom, koje je prošle sedmice upriličeno u Istri. Svoju šestogodišnju ljubav mladi par je odlučio krunisati brakom u crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije Sv. Elizabeti, nakon čega su se zvanice uputile ka luksuznom imanju Meneghetti, gdje je svadbeno slavlje trajalo do jutarnjih sati. Pjevačica je blistala u vjenčanici slavne modne dizajnerice Caroline Herrera, a i svi ostali detalji su bili savršeni. Organizator vjenčanja Boris Ružić je za portal diva.vecernji.hr otkrio detalje i pripremu vjenčanja.

Franka s mamom

– Ovo mi je vjenčanje jedno od posebnijih koje sam radio, jer mi je pruženo vleiko poštovanje, povjerenje i ljubav – kaže Boris Ružić, koji je pripremao svadbu za 130 zvanica.

Sve je počelo, otkriva Ružić, još prije godinu.

– Mladenci su me tada kontaktirali, odabrana je crkva i Stancija Meneghetti za večeru. Oni su imali puno povjerenje u mene, stalno smo bili na telefonu, zvali su me “sinjor Boris”, što mi je bilo preslatko – kaže Ružić, te dodaje da je tema vjenčanja bila Istra i njena tradicija, te elementi Toskane i Provanse. Svestrani je Boris, inače, kao dizajner interijera i arhitekture poznat po preuređenju starih istarskih kuća, kojima udahne novi život. Bilo mu je jako važno da se u svemu poštuje tradicija.

Čaše od muranskog stakla

– Kolači koje smo poslužili sve su tradicionalni istarski – cukerančići, kroštule, bilo je i sicilijanskih canolla, a za svadbenu je tortu odabran istarski pandišpanj, a kako je to prilično suh biskvit, svaki je gost na tanjiru dobio i voćni preljev – kaže Ružić.

Gostima je servirano nekoliko jela (kojima su dali imena po starim talijanskim pjesmama), a između svakog bilo je i sitnih zalogaja pa je teško sve i pobrojati. Sve je suđe odabrano s posebnom pažnjom, laneni stolnjaci i ubrusi šivali su se po mjeri. Čipkane tabletiće ustupili su prijatelji iz svojih kućnih zbirki. Čaše su od muranskog stakla i kupljene su u Veneciji. Kristalni lusteri koji su dali poseban šarm kupljeni su na Britancu. Po konfete, koje su hostese dijelile ispred crkve, Boris je išao u Trst.

– Uzeo sam najjednostavnije, bademe s bijelim šećerom, kako se generacijama u Istri radi. U našu je kulturu utkano i to da se po neke važne stvari ide u Trst pa je tako bilo i ovoga puta – otkriva Ružić.

Cvijeće je bila posebna priča, piše diva.vecernji.hr.

– U buketu su bili bijeli božuri i grančice masline. Ruže za aranžmane uzgajale su se nekoliko mjeseci na farmi Alexandra Roses u Velikoj Britaniji, a dogovarali smo ih godinu dana. David Austin je proizvođač, a zovu se Purity. Zbog svog specifičnog oblika (jako liče na božure) i izrazito ugodnog mirisa, jako su tražene u Americi i Rusiji. Aleksandra Matanović iz MBM-a, koji je uvoznik, imala je strpljenja i na svaki moj upit odgovarala kako se latice otvaraju i kako se pakira za transport. Osim ruža, imali smo i hortenzije te božure iz Nizozemske. Maslinove grančice za buket i ostale aranžmane ubrane su na dan vjenčanja na Stanciji Meneghetti – kaže Ružić. Uzvanici su za zahvalu dobili kutije s cvijećem i maslinovim uljem Bjelica s Meneghettija.

Pročitajte još