Svi mrze Beyonce i imaju pravo zbog toga

Piše: Redakcija

Ne postoji niko na svijetu ko više ističe ženska prava i feminizam općenito od Beyonce. U mnogim intervjuima Beyonce je ponovila kako je ponosna na to što je uzor ženama širom svijeta jer ne postoji to što ne možete napraviti uz talent i trud. Odmah biste pomislili da su za nju žene ravnopravne muškarcima i da svaka osoba na svijetu zaslužuje jednake uvjete kao ostali, zar ne?

Pokret za osnaživanje žena ili robovlasništvo?

Čini se kako je sve to bila jedna ogromna predstava za javnost i licemjeran način zarađivanja miliionski svota. Naime, razotkriveno je da se odjeća za njezin brend Ivy Park proizvodi u Šri Lanki, i to u katastrofalnim uvjetima. Zaposlenice dobivaju samo 64 centa na sat, odrađuju neplaćene prekovremene sate i imaju ograničenu slobodu kretanja.

Uz to, kako prenosi Huffington Post, žive u zajednicama gdje spavaju u masovnim spavaonicama, higijenu održavaju u javnom toaletu koji dijele s muškarcima, nemaju kuhinju ni osnovne poslovne uvjete poput zdravstvenog osiguranja.

Inače, Huffington Post već nekoliko mjeseci iznosi nove dokaze o ovom slučaju koji je sada vrlo aktuelna tema i na društvenim mrežama.

Tema je posebno popularna na Twitteru, gdje je simbolično napravljena animacija Beyonce kao goniča robova.

Naravno, iz Ivy Parka sve poriču i tvrde kako posluju po strogim etičkim uslovima kojim  se ponose. Dokaze o tim istim uslovima nisu željeli iznositi. 

 

Pročitajte još