Je li tačno da prva ljubav zaborava nema

Piše: Azra

Mnoge i mnogi će reći kako su prva ljubav, prvi poljubac i sve ostalo prvo jednostavno nezaboravni. Kako se ništa šta se desilo u daljem toku životu ne može porediti s tim prvim ushićenjem, strepnjom, čežnjom…

 

Obično govore kako im uspomena  na prvu ljubav olakšava svakodnevnicu, i sve ono što donosi „surovi“ život. Sjete se tog dana, sata, minute i odjednom sve postane ružičasto.

 

Isto tako, mnogi će se na ovo grohotom nasmijati uz opasku da se jedva mogu sjetiti ko im je uopće bila ili bio prva ljubav. Treći će pak reći da je svaka ljubav nezaboravma i da je samo važno da se voli, ljubi i grli…

 

Ima onih kojima su društvene mreže dobro došle da po njima tragaju za prvom ljubavlju, gledaju kako danas izgleda, gdje, s kim i kako živi.

 

Ono drugi pak na najobičniji zahtjev  za prijateljstvom  odgovaraju blokom.

 

Jedni će reći da iluzija o prvoj ljubavi dolazi od nezadovoljstva aktuelnim životom, drugi će uzvratiti da su ovi prvi bezosjećajne osobe i tako ukrug .

 

Helem, pitanje je li tačno da prva ljubav zaborava nema – odgovora nema.

 

Ali, bilo kako bilo ljubav je uvijek bolja od mržnje, sjećanje od zaborava, lijepi događaji od ružnih, ruža od trna… Pa, volite se ljudi!

Pročitajte još