Zašto svi ne radimo jogu za lice?

Piše: Redakcija

Voljeli li ga ili mrzili, botox je taj koji definitivno djeluje. Protiv starenja možete koristiti kreme za lice i retinoide, pilinge glikolne kiseline i maske od listova, ali najsigurniji način uklanjanja bora jest ubrizgavanje botulinskog toksina tipa A. Ipak, ne žele svi da ih bockaju injekcijama, a neki ih ne mogu ni priuštiti. Botox je privremen i skup, a radi se dva do četiri puta godišnje. Oh, i bolan je. Ali, ipak postoji alternativa koja ne dolazi u loncu, epruveti ili bočici. Dostupna je svima besplatno i možete joj pristupiti odmah.Joga za lice upravo je ono što zvuči: joga poze za lice.

DESET GODINA MLAĐI

Fumiko Takatso, koji izgleda desetljeće mlađi od svojih godina, objasnio je jednostavnim riječima: „Joga za lice je potpuno prirodna alternativa lijekovima protiv starenja. Prakticiranjem niza vježbi na licu možete naučiti tonizirati mišiće ispod kože lica i pojačati cirkulaciju lica i protok krvi što rezultira mladalačkim i blistavim tenom“. Postoje specifične vježbe za različita područja lica, uključujući čelo, usta, obraze, područje oko očiju, vrat i vilicu. Vježbe povećavaju i jačaju mišiće lica, pa lice postaje čvršće i toniranije i oblikuje se kao mlađe. 

Dakle, zašto svi ne radimo jogu na licu? Jeftina je, na internetu je  bezbroj besplatnih videozapisa, neinvazivna je i efikasna. Joga za lice može biti besplatna, ali to ne znači da vas neće koštati.

Joga za lice zahtijeva svakodnevno vježbanje, do 30 minuta po sesiji, ovisno o tome na kojem dijelu lica radite. A mi žene smo s vremenom siromašne. Pomisao na dodavanje još 30 minuta postojećem režimu vježbanja i ljepote čini nam se previše. 

NEMOJTE PRED DJECOM ILI PARTNEROM

Vježbe također izgledaju smiješno. Nisu vrste aktivnosti koje ćete obavljati u parku u nedjelju ujutro, niti diskretne vježbe koje možete izvoditi u automobilu bez prolaznika. Trebate izvući lica, ispružiti jezik, napuniti obraze, raširiti oči, nagnuti glavu unatrag, usisati usne, gledati u plafon. To je čudno, pomalo uznemirujuće i ništa što biste željeli da vide vaša djeca ili romantični partner.

Ipak, dobro je imati mogućnost izbora. A za predanog pojedinca koji ima mnogo vremena, ne voli igle i nije posebno samosvjestan, joga lica je izvrsna alternativa. Jogu za lice možete prakticirati ujutro ili navečer. Ljepota ne mora biti bolna. 

Krenite s vježbama: 

Napućite obraze, te premještajte zrak iz jednog u drugi. Ponovite to pet puta. Tada ispuhnite zrak uz mali „O“. To ponovite nekoliko puta za čvrste obraze.

Isplazite jezik koliko god možete i držite ga u tom položaju 60 sekundi. To ponovite 3 puta. 

Podignite pogled prema plafonu i napućite usne kao da ćete nekoga poljubiti ili kao da se durite. Držite glavu u tom položaju 5 sekundi i to ponovite pet puta. 

Opustite donju čeljust, otvorite usta te napravite mali „O“ usnama. Dok vam je čeljust spuštena, raširite usta kao da ćete se nasmijati. Ponavljajte cijelu vježbu do deset puta.

Usisajte unutrašnjost vaših obraza sve do zuba, zatim ponovite ovu vježbu nekoliko puta. 

Otvorite širom oči, kao da vas je strah ili ste iznenađeni. Rukama zategnite kožu lica dok to činite.

Otvorite oči što više možete i nekoliko sekundi gledajte u tačku ispred sebe. Položite prste na sredinu čela, na tačku između očiju pa lagano počnite pomicati obrve gore pa dolje.

Pritisnite oba srednja prsta na unutarnji rub obrva, a kažiprste položite na drugi kraj obrva. Pogledajte u plafon i podignite donji kapak kao da pokušavate škiljiti pa ga opustite. Ponovite nekoliko puta i završite s dužim žmirenjem.

Savijte glavu u desno i držite tako nekoliko sekundi. Glava treba biti savijena tako da možete osjetiti istezanje mišića vrata. Isto ponovite i na lijevoj strani. Također, možete okretati glavu u smjeru i suprotno od smjera kazaljke na satu. Ova je vježba dobra za borbu s podbratkom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti