2,8K
Gljive, špinat, tri vrste sira i puno zdravih nutrijenata, jedan je od onih obroka koji biste trebali uvrstiti u svoj meni, jer je riječ o pravom proteinskom ručku. Jednostavno i brzo se pravi, a vrlo je ukusno jelo.
Sastojci:
- 230 g svježih gljiva
- 1/2 kašičice usitnjenog češnjaka
- malo ulja
- 300 g špinata
- 4 velika jajeta
- 230 ml mlijeka
- 60 g feta sira
- 25 g parmezana
- 60 g usitnjene mozzarelle
- so
- biber
- Zagrijte rernu na 180 stepeni. Gljive isperite pa ih tanko nasjeckajte. Usitnite češnjak.
- Potom gljive, češnjak, prstohvat soli i biber stavite u tavu koju ste prethodno malo pouljili.
- Gljive i češnjak pirjajte dok gljive ne postanu mekane i sva njihova vlaga ne ispari, oko 5 do 7 minuta.
- Vatrostalnu posudu u koju ćete sve slagati također malo pouljite.
- Na dno posude stavite špinat koji ste prethodno osušili papirnim ubrusom. Na vrh špinata stavite prethodno pirjane gljive, a na njih zdrobljenu fetu.
- U posudi sa strane umutite jaja, mlijeko i parmezan. Malo pobiberite. Izlijte smjesu od jaja preko povrća i nadrobljene fete.
- Sve skupa stavite u rernu na 45 do 55 minuta, odnosno dok vrh složenca ne poprimi zlatno-smeđu boju.