5 najkaloričnijih pića koje morate izbjegavati želite li izgubiti kilograme

Piše: Azra

Borba s kilogramima mnogima je počela još početkom godine. Želite li biti u formi i imati vitku liniju za ljeto, koje će nam doći i brže nego što mislite, onda je sada pravo vrijeme da se počnete zdravo hraniti te da postanete aktivni.

Tri su sveta grala kada je mršavljenje u pitanju. Prvi je kalorijski deficit, drugi je vježba i treći te posljednji no nikako manje važniji jest hidratacija to jest voda.

Želite li izgubiti kilograme potrebno je piti najmanje dvije litre vode dnevno, ali nikako ne sokova i ostalih pića s kojima unosimo nepotrebne kalorije. Kako biste izbjegli nepotrebno unošenje kalorija u organizam mi vam, u nastavku, otkrivamo koja pića su najkaloričnija.

1. Alkohol
Alkohol je vrlo kaloričan pogotovo ako ga pomiješate sa sokom. U prilikama kada želite popiti nešto alkoholno onda neka vaš izbor bude na primjer vodka s limunom i mineralnom.

2. Gazirana pića
Gazirana pića poput Coca Cole ili Fante prepuna su šećera stoga ih treba izbjegavati u širokom luku. Jedino gazirano piće koje je ok piti je mineralna voda.

3. Kafa sa šećerom
Mnogi ne mogu funkcionirati bez kafe, no ako ste kafeđija koja želi izgubiti kilograme onda svakako izbjegavajte zaslađene kafe.

4. Mlijeko
Mlijeko može izazvati nadutost ako ste intolerantni na laktozu stoga prvo provjerite svoju toleranciju na laktozu.

5. Sokovi
Apsolutno svi sokovi su prepuni šećera stoga su i vrlo kalorični što vam nikako neće pomoći u gubljenju kilograma.
U redu je ako dnevno uz vodu popijete pola litre nezaslađenog čaja ili čašu cijeđenog soka no neka se vaša hidratacija bazira na vodi.

 

Izvor: wall.hr

(S.P.)

Pročitajte još