Sjajna koža: Zaštitni znak ljeta

Piše: Redakcija

Sjajna koža je zaštitni znak ljeta. Na prvom mjestu da imate tako sjajnu kožu koja će odoljeti jakom suncu i drugim faktorima je dobra beauty rutina koju čine kvalitetni proizvodi i uz pomoć kojih maksimalno možete zaštiti svoju kožu. Na drugom mjestu su pravila poput izbjegavanja jakog i direktnog sunca, nošenje šešira i dobra hidratacija cijelog organizma. 

  • SPF zaštita

Veoma je bitna i nikada ne bi trebalo da izbjegavate nanošenje proizvoda koji će zaštititi vašu kožu od štetnog zračenja koje izaziva prevremeno starenje u vidu bora i hiperpigmentacije, odnosno fleka. Što je veći faktor, to je bolja zaštita.

  • Za lijepo telo

Iako se često najviše fokusiramo samo na lice, potrebno je posvetiti se i tijelu. Investirajte u dobar piling koji će ukloniti mrtve ćelije, a za instant preplanuli ten možete iskoristiti kremu za samotamnjenje. Za lakše razmazivanje kreme, pomiješajte je s klasičnim losionom.

  • Zamjena proizvoda

Umjesto težih krema koje smo koristili tokom hladnijeg vremena, investirajte u one s vodenom formulom koje brzo upijaju. Zaboravite na hemijski piling koji će izazvati jaku reakciju zbog sunca, već pravite sami prirodne preparate sa šećerom ili morskom soli. Stavite malo korektora na problematična mjesta i puder vam neće biti potreban.

  • Bronzani ten

Lako možete dobiti brozani ten pomoću odgovarajućeg bronzera. Dodajte i malo highglightera i vaše lice će dobiti dimenziju i još ljepši preplanuli izgled.

Pročitajte još