558
Potrebno vam je:
- 20 g putera
- 100 g korijena celera
- 1 manji crveni luk
- 2 kašike brašna
- 1 mrkva narezana na trakice
- 1 l mlijeka
- 1 kokošija kocka za juhu
- 700 g kukuruza šećerca
- 2 kuhana krumpira narezana na kockice
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- so i biber
Postupak pripreme:
- U dubokoj posudi za kuhanje otopite puter. Dodajte nasjeckani korijen celera, nasjeckani luk i mrkvu. Dinstajte dok povrće ne postane meko.
- Dodajte dvije kašike brašna i brzo miješajte. Dodajte mlijeko i kocku za juhu i pustite da prokuha. Dodajte kukuruz, začinite sa soli i biberom, te dodajte kašičicu chilija ako želite da juha bude ljuta. Pustite da prokuha.
- Kada je varivo prokuhalo, dodajte kuhani krumpir narezan na kockice i kuhajte kratko. Svakako probajte varivo i ako je potrebno dodajte so i biber. Poslužite toplo.