Opće je poznato da hrana ima ogroman utjecaj na naše raspoloženje. Vjerovatno je to osnovni razlog zbog kojeg većina ljudi poseže za slasnim obrocima kako bi se osjećali sretnije nakon teškog i napornog dana. Iako u tim situacijama prevladavaju nezdravi ili slatki obroci, najnovija studija pokazuje da mnoge zdrave namirnice mogu dati isti efekat.
Tako je prema studiji objavljenoj u British Journal of Nutrition otkriveno kako konzumacija kivija i vitamina C bitno utječe na to kako se osjećamo.
Kivi je voće bogato vlaknima, kalijem, vitaminom E te vitaminom C, a vitamin C ključan je za funkciju imunološkog sustava. Otkriće nove studije je da su tek četiri dana konzumacije kivija potrebna da ova zelena voćka pozitivno utječe na naše raspoloženje. Sudionici istraživanja bili su podijeljeni u tri skupine: jedna je dobivala dnevni dodatak vitamina C, druga je dobivala dva kivija dnevno, a treća je dnevno dobivala placebo tabletu. Rezultati su otkrili da su sudionici koji su konzumirali kivi vidjeli poboljšanje raspoloženja i vitalnosti nakon četvrtog dana, a znatno bolje rezultate dobili su nakon dva tjedna konzumacije.