Zvijezda serije Senke nad Balkanom otkrila zašto najviše voli pjesmu Kad ja pođoh na Bembašu

Piše: Aldina Zaimović

Jedan od omiljenih glumaca mlađe generacije, jeste srbijanski glumac Andrija Kuzmanović, koji je put do srca pronašao zahvaljujući mnogim ulogama u serijama: „Montevideo, Bog te video“, „Ubice mog oca“, „Jagodići“, „Sumnjiva lica“, no, trenutno je najprepoznatljiviji po ulozi Stanka Pletikosića, koja je prvo bila namjenjena Milošu Bikoviću u kostimiranoj krimi-drami „Senke nad Balkanom“.

– Ne znam kako se desilo da ja dobijem ulogu. Jednostavno nije kome je namjenjeno, nego kome je suđeno. Mislim i da je Miloš igrao ovu ulogu da bi je odigrao na najbolji mogući način koliko je u prilici, ali na kraju se desilo da ja budem Stanko Pletikosić i drago mi je da sam odigrao ovu ulogu – kazao je Andrija za početak našeg razgovora.

Jako volite pjesmu „Kad ja pođoh na Bembašu“, koja je sinonim za Sarajevo. Zbog čega Vam je draga toliko ova pjesma?

– Moj djed je mnogo volio tu pjesmu, jer su njegovi roditelji bili porijeklom negdje iz Bosne, mislim iz Brčkog. Volio je tu pjesmu i samo mi je žao što je deda ne može više da je čuje u kafani. Volim tu pjesmu mnogo i nekako je iskrena i prava pjesma iz tih krajeva.

Jeste li imali priliku posjetili BiH i šta Vam se iz te posjete naročito urezalo u sjećanje?

– Jako volim Bosnu i nemam nigdje nikakav problem, jer ga ne nosim sa sobom. Mislim da su problemi u nama, a ne u nekim drugim ljudima. Mi smo u ratu živjeli u Beogradu i moj najbolji prijatelj je bio Mirsad i dalje je. Nemam nigdje problem i ko želi problem samnom, može da ga dobije. Mnogo je bolje da pjevamo, da igramo i da se svađamo, ali zdravo i da nas ta svađa odvede negdje ne da nas razdvaja nego da nas sve spoji. U Bosni sam bio u mjestu Laktaši. Tata je tamo držao ansambl i sjećam se da smo uvijek bili lijepo primljeni, da nam je bilo lijepo. Uvijek se dobro jelo, uvijek je bilo pregrš djevojaka i uvijek je bilo nekako gotivno.

 

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom  izdanju magazina Azra

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti