Na najokrutniji način joj saopćili da joj je kćerka umrla: Bolna ispovijest Eve Ras

Piše: Preuzeti tekst

 

Popularna glumica Eva Ras u emotivnoj ispovijesti ispričala je da nikada nije saznala istinu o smrti kćerke Krune, koju je dobila iz braka sa pokojnim mužem, Radomirom Stevićem Rasom.

– To je bilo strašno. Taj dan je trebalo da idem na premijeru u Suboticu i čekala sam automobil da dođe po mene. Zvoni interfon, ja kažem da ću odmah sići dole, a oni odgovore: “Ne, mi ćemo doći kod vas.” Tri policajca su došla u moj stan i pitaju me da li je moja kćerka bila u Parizu, a ja kažem: “Pa ona je sada tamo”, a oni meni kao iz topa: “Pa ona je umrla!” Tako sam ja saznala – ispričala je Eva za “Kurir”.

– I, naravno, oni ništa ne znaju o tome, nego su me poslali da idem u Ministarstvo vanjskih poslova da mi oni kažu. Ali ni tamo ništa nisu znali. Pa su mi portiri rekli, onako, da me utješe valjda: “Ako niko ništa ne zna, možda je vaša kćerka i živa.” To me je nekako držalo u nadi da zaista jeste. Na kraju su mi u policiji u Ljermontovljevoj rekli da je umrla, poslije tri dana – rekla je glumica.

– Bio je to 3. juli 1993. Jedva sam uspjela, uz pomoć ministra vanjskih poslova i još nekih ljudi, da deportujem Krunino tijelo i da je ovde sahranimo. Uz kovčeg smo dobili i nalaz obdukcije, francuska policija ništa nije otkrila i zapisali su da je umrla prirodnom smrću- ispiričala je glumica za Kurir i dodala:

Ja sam kasnije pričala nekim mojim kumovima da se ona tamo u Parizu možda upetljala u neke mračne stvari, politiku, i da je zato francuska policija napisala onako u izvještaju. Onda mi je moj kum Milenko Vučetić, pisac, rekao da pričam radnju kao iz filma “Nikita” i da to nema veze sa realnošću. Ne znam, tako je Bog htio.

Evin suprug je umro u 51. godini  od infarkta, te je otkrila sa čime se suočavala nakon njegove smrti.

– Jednog dana je došao kući, skinuo mantil i pao. Srce. Sudska medicina, forenzičari, našli su 32 ožiljka. Znači, imao je toliko infarkta, a taj posljednji, 33, bio je smrtonosan. Doživjela sam sudbinu balkanskih udovica poslije Rasove smrti. To znači da niko neće da vas gleda kako se koprcate – ispričala je glmica.

– Siniša Pavić je bio drugačiji. Došao je kod mene 1993. i pitao me da li ću moći da radim, htio je da mi piše ulogu u “Srećnim ljudima”. Znala sam da je to najveći dar koji sam mogla da dobijem poslije tragičnog događaja i smrti kćerke i da ne smijem da to iznevjerim. Ispostavilo se da mi nije napisao samo ulogu, već me je napravio TV zvijezdom – rekla je Eva.

I to traje do danas. Igrala sam u svim njegovim serijama, osim jedne. Voljela bih da, prije nego što umrem, odigram jednu jako tešku glumačku ulogu. Ne znam šta bi moglo to da bude. Ali sad me zvao Ahmet Imamović iz Sarajeva i ponudio mi je nešto, jevrejska tema je u pitanju i treba da govorim na aladinu – rekla je glumica i dodala:

-To govore Jevreji na jugu Španije, a ja ne znam nijednu riječ da kažem na tom jeziku. Pitala sam Ahmeta da li mogu na srpskom to da izgovorim, a ona kaže da ne može. Inače, trebalo bi da igram majku čiji sin umire od raka, a ona se jadna nada da ipak ima spasa za njega i da će se desiti preokret. Prihvatila sam.

Izvor: Telegraf

Pročitajte još