Pandemija učinila svoje: Kraljica prodaje svoje čarape da bi pomogla dvoru

Piše: Preuzeti tekst

 

 

Čak je i bogatu britansku kraljevsku porodicu uspjela pogoditi ekonomska kriza izazvana pandemijom Corona virusom, koja je opustošila svijet. Palača je prije krize godišnje zarađivala desetke miliona eura od posjete turista, a sad se nalaze u minusu od čak 64 miliona funti, zbog čega su morali otpustiti dio osoblja koje je radilo za njih. To je natjeralo 94-godišnju kraljicu Elizabetu II. da počne intenzivno prodavati osobne stvari i robu napravljena pod njenim kraljevskim brendom, a koja se može kupiti u internet trgovini kraljevske porodice, piše New Idea.

U razgovoru za britansku ITV televiziju kraljevski stručnjak Russell Myers otkrio je kako je nositeljica krune pribjegla tome da prodaje ‘bizarne’ predmete kako bi napunila blagajnu dvora. ‘Ako želite par kraljičinih čarapa, ne morate nužno provaliti u Buckinghamsku palaču ili dvorac Windsor. Možete kupiti par za 69 funti (152.72 KM), ali iskreno, nisam siguran koliko lijepo izgledaju’, započeo je Russell.

Također možete kupiti kraljičin termofor za postelju, ali samo njegov omot će vas koštati 115 funti’ (254.54 KM) nastavio je, a voditelj ga je prekinuo. ‘Ne dobijete ni termofor? Samo omot?’, pitao je u čuđenju, a Russell je potvrdio te ponudio nešto jeftinije iz kraljičine kolekcije – vodilicu za psa za 12,95 funti (28.66 KM). No, bez obzira na neobičan izbor artikala u obiteljskoj trgovini, kraljici nije prvi put da izletom u poduzetništvo nastoji ‘zakrpati’ rupe u financijama. U julu prošle godine stavila je tako u prodaju vlastiti brand gina, koji je bio potpuno rasprodan u roku od osam sati, što pokazuje kolika potražnja postoji unatoč paprenim cijenama.

Prema deklaraciji na boci, kraljičin gin sadrži i infuziju citrusnih i biljnih nota, jer je napravljen od sastojaka koji su ručno ubrani u kraljičinom vrtu u Buckinghamskoj palači. Piće, čija je cijena nešto veća od 300 kuna (77.76 km), dolazi u prozirnoj tirkiznoj staklenoj bočici i sadrži i limun, verbenu, bobice gloga i lišće šljiva. Ohrabren uspjehom, dvor je najavio kako će i kraljičino Sandrigham imanje pustiti u prodaju vlastitu marku gina.

Izvor:Story

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti