Kraljica Elizabeta nudi posao iz snova, a plata je vrtoglava cifra

Piše: Preuzeti tekst

Kraljica Elizabeta je u potrazi za osobom koja će voditi Instagram profile Buckinghamske palače. Oglas za, kako neki kažu posao iz snova, objavljen je na službenoj stranici The Royal Household, a konkurs je otvoren do 7. februara ove godine. Naime, Kraljica nudi oko 19 hiljada kuna mjesečno (4.93 hiljade KM). Dvor je u potrazi za osobom koja će voditi Instagram profile Buckinghamske palače. Oglas za, posao iz snova objavljen je na službenoj stranici The Royal Household, a je otvoren do 7. februara ove godine. Uz odličnu platu, novi zaposlenik dobivat će i bonuse. Ovaj oglas dolazi nakon što se posljednjih dana puno pisalo o otkazima, ali i uvjetima rada na kraljevskom dvoru. Prije kraljice, novog zaposlenika su zatražili i Kate i princ William. Oni traže novog člana osoblja koji će im pomoći održati dom u palači Kensington. Naravno, postoji određeni kodeks ponašanja kojeg se svi prijavljeni za ovaj posao moraju pridržavati dok rade za vojvodu i vojvotkinju. Bitno je da pokažu spremnost za putovanje, jer par često provodi vrijeme u svojoj rezidenciji u Norfolku, s njihovo troje djece – princom Georgeom, princezom Charlotte i princom Louisom.


Uz to, postoji i jedno strogo pravilo! Prema riječima bliskih izvora kraljevske porodice, u kraljevskoj porodici postoji nulta tolerancija na ogovaranje, a u oglasu za posao piše da pojedinci moraju biti izvrsni u ‘održavanju povjerljivosti te diskreciji’.

Prije ovih uvjeta i kodeksa ponašanja, Williama i Charlesa su napustile osobe koje su im neko vrijeme bile bliske koje su bile zaslužne za komunikaciju. Službeni Instagram profil princa Charlesa ostao je bez vrlo važne osobe, s obzirom na to da je njegov glavni čovjek za komunikaciju s medijima naglo dao otkaz i otišao na bolje plaćen posao van kraljevske porodice, pisao je New Idea. No gotovo u isto vrijeme sličnu ‘izdaju’ doživjeli su princ William i Kate Middleton, kad je njihov odgovorni čovjek za medije, Christian Jones, koji je vodio njihov službeni Instagram profil, iznenada dao otkaz i prihvatio bolje plaćeni posao. To samo pokazuje da je kraljevska porodica zbog pandemije zapala u financijske nevolje.

Izvor: Story.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti