Poznato kako će iz minute u minutu izgledati sprovod princa Philipa

Piše: Preuzeti tekst

Otkako je preminuo, britanski mediji svakodnevno pišu o životu princa Philipa, supruga kraljice Elizabethe II. Nakon mirne smrti 99-godišnjaka, javnost se prisjeća njegovog života – kao princa, supruga, djeda. S obzirom na to da je pandemija Corona virusa i dalje na snazi, na njegovom je sprovodu dozvoljeno 30 uzvanika. Samo dan prije posljednjeg ispraćaja, objavljen je službeni protokol sprovoda – iz minute u minutu.

Sve će započeti  danas u 11 sati, po britanskom vremenu, kada će kovčeg biti iznesen na ulaz dvorca Windsor, nakon čega kreće protokol. U 14:15 predstavnici oružanih snaga postavit će se u posebnu formaciju, a u 14:20 članovi kraljevske porodice i Philipovi rođaci kreću automobilima prema kapelici. U 14:27 Land Rover s kovčegom pokojnika doći će do vrata uz formaciju predstavnika oružanih snaga, nakon čega će krenuti do izlaza. U 14:36 nosači će prenijeti kovčeg kroz hodnik do glavnog ulaza i vratiti u Land Rover, a četiri minute kasnije ljudi koji su radili za Philipa stat će na zadana mjesta u procesiji, nakon čega će muzika utihnuti.

U 14:41 članovi kraljevske porodice stat će na svoja mjesta i započeti procesiju, a u 14:44 pridružit će im se kraljica Elizabetha II. u službenom Bentleyju i krenuti prema kapelici, nakon čega će se ispaliti počasna paljba. U 15 sati bit će održana minuta šutnje, nakon čega će početi sprovod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Jackson (@chrisjacksongetty)


Jedna od zanimljivosti je upravo izmijenjeni Land Rover Defender TD5 130, koji je jučer predstavljen javnosti. Vojvoda je pomogao u dizajniranju vozila u projektu koji je trajao 16 godina i imao je kodno ime Operation Forth Bridge. Ima značajke koje drže kovčeg na mjestu i prilagođenu boju kakvu je zahtijevao vojvoda. Na vozilu za vlastiti pogreb počeo je raditi s Land Roverom 2003. godine, kada je napunio 82 godine. Podsjetimo, Philip je preminuo u 100. godini, netom prije svog velikog rođendana.

Izvor:Story

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti