Magično eterično ulje divlje ruže briše ožiljke i čuva ljepotu lica

Piše: Redakcija

Hladno cijeđeno, nerafinisano ulje dobiveno iz ploda divlje ruže ili šipurka veoma je bogato antioksidansima, poput retinolne kiseline i vitamina C. Duboko prodire u kožu i intenzivno je hidrira. Ovi vitamini djeluju na bržu obnovu ćelija kože i daju joj svjež i sjajan izgled.

Ovo ulje je jedno od najboljih ulja za njegu zrele kože, a danas sve učestalije kod tretiranja nepravilnosti i ožiljaka na koži. Posjeduje značajna regenerativna svojstva i smatra se veoma vrijednim uljem za njegu kože lica i tijela.

Ulje divlje ruže najčešće se koristi za njegu zrele kože, jer je revitalizuje, regeneriše i podmlađuje. Ublažava duboke bore i stimuliše stvaranje kolagena, pa se često koristi za tretiranje regije oko očiju. Sinteza kolagena u koži se smanjuje kako starimo, te je njegovo stvaranje važno da bi koža zadržala svoju elastičnost i čvrstinu.

Redovna upotreba ulja divlje ruže sprečava nastanak ožiljaka, strija ili akni. Moćno je sredstvo za ublažavanje hiperpigmentacija i drugih promjena i oštećenja kože, uzrokovanih pretjeranim izlaganjem sunčevim zracima. Ulje divlje ruže bogato je antioksidansima koji sprečavaju negativno djelovanje UV zraka i usporavaju foto-starenje kože.

Kako se koristi ulje divlje ruže?

Ukoliko se nanosi na vlažnu kožu, ulje divlje ruže može se koristiti umjesto kreme ili seruma za lice. Od njega se mogu pripremati maske i pilinzi za lice i tijelo. Sa samo nekoliko kapi ovog ulja možete obogatiti i svoju regularnu kremu za njegu lica, kao i losion ili mlijeko za negu tijela.

Izvor: novosti.rs

(I.J.)

 

Pročitajte još