Za 23 dana dobila 10 kg: Sofija Rajović o zdravstvenoj tegobi s kojom se borila

Piše: Redakcija

Glumica je godinama nosila široku garderobu u kojoj višak kilograma nije dolazio do izražaja, a onda je stala na vagu.

Glumica Sofija Rajović koju je publika upoznala u tv formatima “Zaustavi vrijeme”, “Vojna akademija”, “Urgentni centar” iskreno je govorila pred objektivom o zdravstvenoj tegobi s kojom se bori godinama, ali i oscilacijama u kilaži koje su bile alarm da se događa nešto nepredviđeno.

– Da imam problem bilo je vrlo očigledno, ali ne meni već mojoj tadašnjoj cimerki u Americi. Moje povećavanje kilaže dogodilo se rapidno pa moj mozak uopšte to nije registrovao, nisam to čak ni u ogledalu primijetila. Od momenta kada sam došla u Miami, nikada to neću zaboraviti, prošla su 23 dana kada mi je prijateljica s kojom sam živjela kazala: “Sofi, mislim da si se malo ugojila — priznala je glumica u emisiji Tv doktor i dodala:

– Sklona sam tome da nosim široke stvari jer ne volim da me nešto steže, i rekla sam joj: Ma ne, nije to ništa. Onda sam stala na vagu i vidjela da pokazuje 73 kilograma, a u Ameriku sam stigla sa 63. Za svega 23 dana ugojila sam se deset kilograma! Mislila sam da je vaga pokvarena i pozajmila sam komšijinu i ona je pokazala isto. Tada sam shvatila da nešto nije u redu jer u ishrani nisam ništa drastično promijenila. Jesam jela dvije kugle sladoleda dnevno i jela u restoranima, a poznato je da Amerikanci koriste mnogo putera i da hrana ima više aditiva, ali količinski nisam toliko jela da bih dobila deset kilograma – istakla je glumica i govori da čim je kročila u Srbiju krenula je na rigoroznu dijetu koja nije dala učinkovite rezultate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofija Rajovic (@sofijarajovic)

–  Mjesec dana sam držala dijetu i – ništa. Promijenila sam dijetu i – opet ništa. Otišla sam potom kod nutricioniste i za dvadesetak dana sam izgubila svega 1,2 kg. Vaša psiha tu najviše strada, to je borba sa veterenjačama. Radite sve, a nema nikakvih rezultata. Posle nekog vremena bila sam na ivici nervnog sloma. Ustajala sam nesrećna i u krevet išla nesrećna i gladna. Lekari su mi mesecima govorili da je sve u redu. Lutala sam gotovo godinu dana — priseća se Rajovićeva, a potreba za veštačkim zaslađivačima bila je sve jača. Iza ove sklonosti krila se zdravstvena tegoba za koju je ubrzo saznala, a u pitanju je bila insulinska rezistencija.

– Imala sam stravične napade za slatkišima. U jednom momentu sam sebe hvatala da pojedem pola kilograma sladoleda, a i dalje mi se jede. Ljudi ne razumiju koliko je to teško. Konačno sam došla kod doktora koji mi je preporučio OGTT test i tada sam saznala da patim od tog stanja i dobila terapiju, ali me je najviše uplašilo to što moram da smanjim slatko. Pristup mog doktora je bio divan, kazao mi je: Okej, pazi šta jedeš, pit ćeš lijek, i kada baš želiš pojedi nešto slatko — završava Sofija.

Izvor: glossy.espreso.co.rs 

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti