Muči vas tanka kosa? Imamo 6 savjeta za postizanje bujne i raskošne frizure

Piše: Redakcija

Frizuru bismo možda trebali početi posmatrati poput obuće: patike možda jesu jako udobne, ali visoke potpetice mijenjaju stav, držanje i raspoloženje. Prevedeno u rječnik kose: trebamo u ruke uzeti figaro, uvijače i druge alate koji pomažu u postizanju volumena.

Za voluminoznu i raskošnu frizuru, slijedite ovih šest koraka:

1. Važna je četka

Kako duga kosa ne bi izgledala divlje i nemarno, treba voditi računa o detaljima, a jedan od njih je i četka koju koristite. Najbolji odabir je ona od sitnih vlakana koja s jedne strane kosi dodaju teksturu, a s druge zaglađuju njezinu površinu i krote vlasi koje lete sa strane.

2. Dobra priprema

Bez obzira na to koji tip kose imate, važno je da koža glave i korijen kose budu savršeno čisti. Dvostruko šamponiranje je obavezno – sigurno ste primijetili da vam i kod frizera uvijek dvaput peru kosu. Prirodna ulja otežavaju korijen kose, pa ukoliko je ne operete dobro, nećete dobiti volumen od korijena. Što se tiče regeneratora, nemojte pretjerivati. Stavite ga samo na donji dio kose, pri vrhovima. Količina proizvoda koju nanosite ovisi o dužini kose, ali ne više od veličine oraha.

3. Bez sjaja

Ako vam je na umu volumen, odložite sve proizvode koji služe povećanju sjaja kose. Oni također otežavaju i zaglađuju vlasi. Radije birajte proteinske i slane sprejeve.

4. Pjena party

Kada govorimo o volumenu kose, pjena je i dalje nezamjenjiva. Nemojte se mrštiti na tu pomisao jer su formule uvelike napredovale, a kruti uvojci ostali su u osamdesetima. Prirodna kosa neće dugo držati kovrđe, a vlaga iz zraka lako će prodrijeti u dlaku i kosa će se brzo spustiti. Današnje pjene, osim oblikovanja lijepih kovrđa, kosi daju punoću i kontrolu kod prevelike vlage. Prednost pjene u odnosu na ostale styling proizvode jest ta što je možete nanijeti cijelom dužinom vlasi, te staviti malo više uz korijen kose kako biste dobili dodatnu visinu. Ako vam je kosa kratka, nanesite punu šaku pjene, a na dugu kosu slobodno i dvije.

5. Osigurajte se

Lak srednje i jake fiksativne moći neophodan je za trajnost frizure. Lak držite oko 20 cm udaljen od kose, u protivnom bi kosa mogla izgledati slijepljeno.

6. Pravi alat

Za volumen kovrđave kose dovoljni su proizvodi za styling, ali kada je govorimo o ravnoj, figaro i uvijači su neizostavni. Uvijanjem manjih pramenova, frizura će vam duže trajati, a kako bi oštećenje bilo što manje, pramen držite oko figara samo nekoliko sekundi, pa ga pustite da sklizne s aparata, kako bi kosa ostala u formi ‘pužića’. Pričvrstite ga tako umotanog kopčom uz korijen dok se potpuno ne ohladi, a tek potom pustite.

Izvor: elle.hr

(S.P.)

Pročitajte još