Kako su kraljevske porodice čestitale praznike?

Piše: Ilma Jakubovic

Svake godine mnoge kraljevske porodice čestitaju nadolazeće praznike tako što šalju vlastite čestitke. Dok su se čestitke nekada mogle vidjeti po novinama i televizijama, sada su uglavnom na društvenim mrežama. Prijašnjih godina fotografije su uglavnom bile u „zimskom stilu“ uz snijeg, jelkice, kamin i slično, a ove godine većina je izabrala svakodnevne fotografije. Zanimljivo je kako se neki nisu čak ni posebno fotografirali za ovu priliku nego su upotrijebili stare fotografije. Presedan su jedini napravili princ Harry i njegova supruga Meghan Markle, objavivši porodičnu fotografiju na kojoj se prvi put vidi njihova kćerkica Lilibet Diana

 

PRINC HARRY I MEGHAN MARKLE

Meghan Markle i princ Harry podijelili su prvu fotografiju svoje kćerke Lilibet Diane. Fotografija je, zapravo, njihova božićna čestitka, a objavljena je šest mjeseci nakon što je rođeno njihovo drugo dijete. Meghan na fotografiji drži Lili u zraku, dok Harry sjedi s njihovim prvorođenim djetetom, dvogodišnjim Archiejem Harrisonom, u krilu.

– Ove godine dočekali smo našu kćerkicu Lilibet. Archie nas je učinio mamom i tatom, a Lili porodicom – stoji u čestitki.

 

PRINC WILLIAM I KATE

Princ William i vojvotkinja Kate objavili su kao čestitku porodičnu fotografiju sa svojom djecom, koja je prema nekim novinskim člancima nastala za vrijeme odmora u Jordanu. William je u širokoj polo majici pored Kate koja blista u ležernoj zelenoj haljini. S njima su i njihova djeca, najstariji George (8), potom Charlotte (6) i mali Louis (3), koji su smješteni na tepihu.

 

PRINC CHARLES I CAMILLA

Prijestolonasljednik Ujedinjenog Kraljevstva princ Charles i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, posvetili su svoju fotografiju aktuelnoj temi. Naime, na fotografiji njih dvoje se mogu vidjeti s FFP-2 zaštitnim maskama.

 

KRALJ WILLEM-ALEXANDER I KRALJICA MAXIMA

Nizozemska kraljevska porodica pozirala je u usklađenoj odjeći na predbožićnom druženju. Na čestitki kralj Willem-Alexander, supruga Maxima i troje djece, nasljednica nizozemskog prijestolja princeza Amalia (18), princeza Alexia (16) i princeza Ariane (14), snimljeni su u hodniku prilikom izlaska.

 

ŠVEDSKA KRALJEVSKA PORODICA

Čak ni švedska kraljevska porodica ove godine nije objavila službenu božićnu fotografiju. Princ Oscar i njegova sestra princeza Estelle sami su pozirali ispred ukrašenog božićnog drveta na godišnjem Festivalu svjetla.

 

KRALJICA LETIZIA I KRALJ FELIPE

Španska kraljevska porodica odlučila se za klasičnu fotografiju, kao i većina ove godine. Naime, kraljica Letizia, kralj Felipe i njihove dvije kćerke, princeze Leonor i Sofija, elegantno odjeveni fotografirani su u vrtu svog dvora.

 

KRALJICA RANIA I KRALJ ABDULLAH II

Jordanska kraljica Rania podijelila je službenu porodičnu fotografiju i poslala pozdrave širom svijeta. Na fotografiji je sa suprugom, kraljem Abdullahom II i njihovo četvero djece. Prvu i redu je prijestolonasljednik Hussein (27), potom princeza Iman (25), princeza Salma (21) i princ Hashem (16). Jordanska kraljevska porodica također se odlučila za ležerniji svakodnevni izgled u odabiru odjeće.

Pročitajte još