Bivša partnerka uništila život Melu Gibsonu: Od vrsnog glumca i tate do nasilnika preko noći

Piše: Azra

Slika na Mela Gibsona budi u nama osjećaj da viknemo: “E to je muškarac!” Ali, nije sve baš tako divno i bajno, a  počelo je zbog ljubavi.

Naime, svoju prvu suprugu Robin Denise Moore upoznao je krajem 70-ih godina dok je još bio relativno nepoznat glumac. U junu 1980. godine stali su pred oltar u Australiji, a zajedno su dobili jednu kćerku i šestoricu sinova. Poslije 26 godina braka, Mel i Robin su se 2006. godine razveli.

Photo: Pinterest/ZoomBoola

Nekoliko godina kasnije Gibson je u jednom intervjuu istakao kako su problemi u njihovom braku započeli na dan kada su njega uhapsili zbog vožnje u pijanom stanju u Malibuu. Kako par nije prije braka potpisivao predbračni ugovor, Robin je dobila polovinu svega što su zajedno zaradili.

Photo: Pixsell

Nakon razvoda, Gibson je započeo vezu s ruskom pijanistkinjom Oksanom Grigorijevom. Par je dobio kćerku Luciju 2009. godine, a već godinu kasnije razišli su se.

Grigorijeva je Mela prijavila policiji zbog navodnog maltretiranja te slavni glumac nije smio prići njoj, a ni njihovoj kćerki. Kako stoji u zapisniku iz policije, pijanistkinja je glumca optužila za nasilje u porodici. Zbog optužbi Gibsona su odbile neke producentske kuće te se godinama branio da ništa od navedenog nije istina.

-Nikada se ni prema kome nisam nasilno ponašao. Jasno mi je da sada mnogi tako misle i poštujem to, ali sve što ste čitali u medijima je čisto smeće. Sve činjenice se moraju staviti u kontekst, a sve što sam htio je izlaz iz toksične veze, ispričao je Gibson u intervjuu godinama nakon optužbi. Nakon godina borbe na sudu, Gibson je napokon dobio potvrdu da može da viđa kćerku te je Oksani morao platiti 750.000 dolara.

Photo: Pinterest/Daily Mail

Od 2014. godine slavni glumac je u vezi s Rosalind Ross koja je rodila njihovo prvo i Gibsonovo deveto dijete. Upoznali su se kada je ona počela da radi za njegovu produkcijsku kuću Icon i ubrzo su se zaljubili.

Danas Gibsona možemo vidjeti samo na promocijama filmova, ali i kako šeta sa najmlađom ćerkom. Trudi se da što je moguće više živi “ispod radara” javnosti. On je više nego iko osjetio da je slava nož sa dvije oštrice.

Izvor: Stil.kurir.rs

(E.M.)

Pročitajte još