Slavne ličnosti koje kriju svoja porodična prezimena: Htjeli su dokazati da mogu uspjeti i sami

Piše: L. K. P.

Nije tajna da je poznato prezime pomoglo mnogim u karijeri. Slavni članovi porodice imaju brojne veze i mogu biti recept za uspjeh u Hollywoodu, ali mnoge zvijezde odlučile su koristiti umjetničko ime kako bi pokazale da mogu uspjeti i same. Dakle, nisu htjeli biti “nepo babies” (djeca slavnih osoba koja su uspjela u istom poslu).

Ovo su neke od njih.

Nicolas Cage

Nicolas Cage, rođen kao Nicolas Coppola, nećak je kultnog redatelja Francisa Forda Coppole. Karijeru je započeo pod pravim prezimenom, ali ga je odlučio promijeniti kako bi izbjegao holivudski nepotizam.

Angelina Jolie

Angelina Jolie, kćerka Jona Voighta, rođena je kao Angelina Voight. Kad je imala sedam godina, pojavila se u Lookin’ to Get Out sa svojim ocem koristeći njegovo prezime, ali kada se počela ozbiljnije baviti glumom, promijenila je prezime. Kao razlog je navela loše odnose s ocem.

Enrique Iglesias

Enrique Iglesias sin je pjevača Julia Iglesiasa i novinarke Isabel Preysler. U mladosti je pisao pjesme pod nekoliko različitih umjetničkih imena, uključujući Enrique Martinez, jer je kao tinejdžer želio da se ne zna ko su mu roditelji. No, nakon što je potpisao ugovor s diskografskom kućom, izdao je album pod svojim pravim imenom i prezimenom.

 

Olivia Wilde

Olivia Wilde, čije je pravo ime Olivia Cockburn, kćerka je novinara i urednika Harper’s Magazinea Andrewa Cockburna i novinarke, producentice i političarke Leslie Cockburn. Njena šira porodica puna je poznatih novinara. Kad je počela glumiti, odlučila je koristiti umjetničko ime jer je njena majka mislila da bi bilo pametno da “ima vlastiti identitet izvan porodice”.

Scott Eastwood

Scott Eastwood, sin Clinta Eastwooda, rođen je kao Scott Reeves jer mu je majka Jacelyn pri rođenju dala svoje prezime. Pod tim je prezimenom zapravo započeo svoju glumačku karijeru. Međutim, nakon samo nekoliko uloga (od kojih su neke bile u filmovima koje je režirao njegov otac), odlučio je koristiti ime Eastwood profesionalno.

Norah Jones

Višestruka dobitnica nagrade Grammy Norah Jones rođena je kao Geethali Shankar i kćerka je muzičara Ravija Shankara. Sa 16 godina zakonski je promijenila ime u Norah Jones.

 

Emilio Estevez

Emilio Estevez sin je glumca Martina Sheena, čije je pravo ime Ramón Estévez. U početku je razmišljao o korištenju očevog umjetničkog prezimena kao što je to učinio njegov brat Charlie (čije je pravo Carlos), ali je naposljetku odlučio ne mijenjati jer mu je tata rekao: “Nemoj napraviti grešku koju sam ja napravio. Nemoj mijenjati svoje ime.”

 

Hailey Bieber

Hailey Bieber, koja je nedavno bila jedna od najomraženijih osoba na internetu, stekla je slavu nakon što se udala za pjevača Justina Biebera, iako manekenka dolazi iz slavne porodice glumaca. Otac joj je Stephen Baldwin, najpoznatiji po ulozi u filmu The Usual Suspects, a stric Alec Baldwin, glumac optužen za ubistvo redateljice Halyne Hutchins.

Poznato je da je Stephen Baldwin sudjelovao u upoznavanju svoje kćerke Hailey i Justina Biebera 2009. godine. Stephen je došao do Justina i upoznao kćerku s poznatim pjevačem za kojim su tinejdžerice bile poludjele.

Pročitajte još