Sjećate se Ljubana, Drage i Pere iz filma “Vlak u snijegu”: Evo čime se danas bave i kako izgledaju

Piše: L. K. P.

Slavko Štimac, Gordana Inkert i Željko Malčić proslavili su se u filmu “Vlak u snijegu” kao Ljuban, Draga i Pero, a evo kako izgledaju i čime se bave otkako su odrasli.

Film “Vlaku u snijegu”, po istoimenom romanu Mate Lovraka, jedan je od omiljenih dječjih klasika i nakon gotovo 50 godina.

Film redatelja Mate Relje sniman je od 1973. do 1976. u Bjelovaru, a većina glumaca iz filma bila su djeca iz obližnje škole.

Među likovima su se posebno istakkli Ljuban, Draga i Pero, koje su utjelovili Slavko Štimac, Gordana Inkert Subotičanec i Željko Malčić.

Od njih troje, samo je Slavko nastavio glumačku karijeru, dok Gordana radi kao trgovkinja, a Željko je policajac.

– Od uloge ostao sam Pero i u privatnom životu, tako da me skoro svi, prijatelji, kolege s posla, znanci i poznanici, oslovljavaju s Pero, rekao je sada Malčić za 24 sata te je dodao i kako je Štimac već tada bio profesionalac od kojeg su učili.

– Nisam ni osjetila da je gluma težak posao. Imala sam tad devet godina i sve mi je to bila igra, prisjetila se Inkert.

Ljuban, Draga i Pero su se 2016. godine ponovno okupili povodom 40. godišnjice filma u Grđevcu kraj Bjelovara, a fotografije s njihova okupljanja pogledajte u galeriji.

Štimac je svoju glumačku karijeru započeo kad mu je bilo samo 12 godina ulogom u filmu “Vuk samotnjak”, a u djetinjstvu je glumio i u seriji “Salaš u malom ritu”.

Svojevremeno za IN magazin otkrio kako mu je izgledalo odrastanje.

– Dobar sam bio, odgovoran dečkić. Sve sam stizao, profesori mi nisu gledali kroz prste. Bio je to veliki stres. Ljudi su završavali sa snimanjima i odlazili kući odmarati, a meni je dolazila nastavnica, prisjetio se Štimac dana kada je kao dječak postajao velika zvijezda.

Rođen je u Lici, u selu Konjsko Brdo, a zbog posla se sredinom 70-ih preselio u Beograd, gdje i danas živi s obitelji. Kasnije je proslavio u filmovima Emira Kusturice “Sjećaš li se Dolly Bell?” i “Underground”. 1996. godine sa suprugom je otišao u New York i u Americi je snimio dva filma, od kojih je u jednom glumio s Adrienom Brodyjem.

Pročitajte još