Pet jakni za proljeće: Od laganih bomberki do smjelih kvadrata

Piše: L. B.

Ovog proljeća, uslijed toplijih dana koji dolaze potrebne su nam jakne koje imaju prizvuk ležernosti kroz tanke slojeve.

Zvijezde su prigrlile već ovakvo sezonsko odjevanje, najprije kroz tanke i lagane kapute, ali su i inspirisane kožnim jaknicama i bomberkama.

Možete ih također stilizovati na različite načine, ako vam je prevruće, iskoriste ih da ih okačite o vaša ramena, a za smeliji trendseterovski izgled, zakopčajte gornje dugme(ukoliko je vaša jakna ima), i izdominirajte svojom pojavom.

Pored toga, ukoliko vam je tanana poput bomberke, zavežite je preko ramena za izgled vrijedan užurbane metropole, ali i mirne prigradske šetnje.

U nastavku vam donosimo jakne koje će biti idealne za proljeće 2024.

Bomber jakna BARVA: beige - RESERVED - 9669X-08X

Klasična bomberka za dominaciju na svakom terenu i okruženju.

KRATKI MANTILI

Mantil

Kratak mantil u kožnom izdanju za proljeće pun je pogodak. Za izgled vrijedan Matrixa, ali i eleganciju koju prati senzualnost i noćni život. Iako ga naravno možete nositi i danju.

PREDIMENZIONIRANA DENIM JAKNA

Sidni Svini
foto: TheImageDirect.com / 

Klasičnoj teksas jakni ovog proljeća dolazi u goste velika sestra. Kada kažemo velika, to se zaista i vidi.

VANVREMENSKA CRNA BAJKERKA

To može samo Šarliz Teron: Ovako se zajedno nose glamurozna haljina i kožna  jakna! (FOTO)

Ako već nemate ovaj klasik u vašem garderoberu, šta još uvijek čekate? Sada je pravi trenutak da odaberete komad koji će trajatai zauvijek.

KARIRANA JAKNA

Jakna
foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press

Karirana jakna je ovog proljeća must have. Pronađite neuobičajeni dizajn sa kvadratima za izgled koji odiše sposobnošću za igrom i kombinovanjem.

Pročitajte još