Zadovoljnija nego ikad: Pet stvari zbog kojih Penelope Cruz u 50-oj izgleda kao na početku karijere

Piše: I. H.

Španska glumica Penelope Cruz 28. aprila će proslaviti 50. rođendan, a tim povodom je dala intervju i fotografisala se za špansko izdanje modnog magazina Elle.

 

Jedna od najpoznatijih Špankinja na svijetu sumirala je svoju karijeru, pričala o tome kako se osjeća danas, a sve su pratile fotografije koje svjedoče o njenoj nestvarnoj ljepoti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE España (@elle_spain)

Penelope je za ovu priliku promijenila više modnih izdanja, a najveći utisak ostavila je u korzetu od lateksa koji potpisuje francuski brend Mugler.

 

“Ako me pitate kakav je bio moj odnos sa samom sobom, danas ili kada sam imala 20 ili 30 godina, iskreno, više mi se dopada ovaj koji imam sada”, istakla je glumica uz uzdah, te nastavila: “Zbog toga kako se osjećam, a možda je bilo i trenutaka kada ne bih to rekla. Iako taj posao nije završen.“

 

Ona je objasnila da je sazrijevanje doživljavala postepeno, kao i spoznaju koliko je vremena prošlo.

 

“Nije postojao neki poseban trenutak u kojem sam osjetila da starim, mislim da je to neprekidni proces. Svakog dana nastavljaš da se razvijaš i rasteš, ne mislim da će se bilo ko jednog dana probuditi i reći. “Okej, to je to, sve imam pod kontrolom, sada se osjećam sigurno”. Ne. Čak još manje u mom poslu“ – naglasila je glumica.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE España (@elle_spain)

Penelope zaista izgleda nestvarno na pragu 51. godine, a njeno lice je, obzirom da je odlučila da stari prirodno, isto ono koje je osvojilo publiku i režisere. Uz poneku boru, koje se i očekuju u tim godinama, Peneleope Cruz i dalje je žena rijetke, vanserijske ljepote, a ona nikada nije krila svoje tajne, pa smo ih se ovim povodom prisjetili.

 

Ne konzumira šećer

Smanjen unos šećera, pored toga što je veoma značajan za zdravlje, može da učini čuda za vašu kožu, odavno je dokazala nauka. Kako Penelope objašnjava, ona se trudi da izbjegava šećer i mliječne proizvode.

– Jedem puno voća, povrća i kvalitetnih proteina. Sada pijem i galone vode, to ranije nisam radila – otkrila je u jednom intervjuu.

 

Koristi roler od žada

Mnogo je polemike o tome imaju li roleri od žada bilo kakav efekat na kožu lica, ali Penelope kaže da joj je šminker Pablo Iglesias predstavio ovaj proizvod i da joj je on pomogao da posvijetli kožu, smanji otečenost i konturira lice.

 

Obavezno čisti lice pred spavanje

Španska glumica nikada neće otići u krevet ako nije temeljno uklonila šminku i sve nečistoće i nanijela hidratantnu kremu. Na taj način se iz pora uklanja prljavština, a koža ostaje jedra i fleksibilna.

 

– Uvijek čistim i hidriram lice – napominje ona.

 

 

Njeguje se i iznutra

Upotreba pravog proizvoda za njegu veoma je važna, ali nema mladolike i lijepe kože bez zdravog organizma, pa Penelope pazi šta jede.

– Veoma sam strastvena u vezi sa tim. Zaista vjerujem da je istina da je vaš stomak drugi mozak – kaže španska glumica.

 

Redovno vježba

Fizička aktivnost je ključna za zdravlje i ima pozitivan efekat na kožu, a Penelope praktikuje bikram jogu, za koju kaže da joj je “potpuno promijenila tijelo”.

 

– Bila sam mlitava, a sada sam puna energije. To je kao magija, ali magija koju morate da zaslužite – napominje Penelope.

 

 

 

Izvor: Glossy

Pročitajte još