Koja haljina odgovarala obliku vašeg tijela: Kako da istaknete obline, a sakrijete sve što treba

Piše: L. K. P.

Ako se dvoumite koja haljina vam najbolje stoji, pogledajte modne savjete koji će vam pomoći da izbjegnete greške koje svi prave i naglasite tačno ono što treba.

Kada birate haljine, ali i drugu garderobu, obratite pažnju na to kakvi modeli se najbolje uklapaju uz vaš oblik tijela. Sigurno vam se dešavalo da vam se model u izlogu dopadne, ali kada ga probate, izgleda sasvim drugačije. Ako pozajmite drugarici svoju haljinu, možda joj neće stajati dobro kao vama. Ključ je u tome što garderoba može da istakne dijelove koji vam se možda manje dopadaju.

Ako imate kruškasti oblik tijela, što znači da se najviše gojite u predjelu bedara, birajte haljine koje su sječene ispod grudi, imaju A kroj i srednju dužinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Krissy Schofield (@krissy.schofield)

Ako su vam ramena šira i gornji dio tijela može da se uklopi u oblik trougla, haljina sa golim ramenima i bretelom koja ide oko vrata može da bude idealna opcija. Za dame kojima su ramena i bokovi u istoj širini i imaju “pravougaoni oblik tijela”, haljine koje imaju dugmiće i pojas mogu da budu dobar izbor.

Tijelu oblika jabuke najviše odgovaraju kraće haljinice, lepršave, a na snimku poznate influenserice pogledajte i kako možete da ih uklopite uz druge modne dodatke.

Pročitajte još