“Sunset blush” je veliki hit na mrežama: Ova tehnika šminkanja postaje najveći trend za ljeto

Piše: L. B.

Na mrežama postoji mnoštvo tehnika šminkanja, ali samo one najljepše postanu viralne. Tako je ova divna mješavina pigmenata na obrazima nazvana “sunset blush” veliki hit, koji će sigurno obilježiti ljeto pred nama.

“Sunset blush” sa TikTok-a polako ali sigurno postaje trend, a evo kako se ovaj način šminkanja realizuje i zašto mu se predviđa velika popularnost.

Rumenilo nadahnuto bojama zalaska sunca počelo je da dobija na popularnost nakon što je Alisa Holms početkom aprila objavila video na TikTok-u, koji sada ima 7,6 miliona pregleda, u kojem nanosi dvije blistave nijanse tečnog rumenila, potom jedan potez tečnog hajlajtera na obraze i sve ih blenduje u savršenu mješavinu boja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alissa Holmes (@alissajanay)

Kako kreirati “sunset blush” izgled?

Za razliku od “sunburn” ili “aprés ski” trenda nanošenja rumenila, “sunset blush” ne kopira nešto što bi se prirodno moglo dogoditi na našem licu ako smo duže vrijeme na suncu.

Umjesto toga, ovaj izgled uključuje mješanje ružičastih, narandžastih ili crvenih nijansi rumenila sa hajlajterom kako bi se stvorio ombre efekt koji oponaša jedan od najlepših prizora iz prirode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tanem Cakir (@musthavesxt)

Ako želite da kreirate ovaj izgled, počnite sa nanošenjem ružičastog rumenila na jagodice (blizu sljepoočnica), narandžastog rumenila malo ispod toga i hajlajtera iznad oba rumenila (blizu spoljašnjeg ugla oka).

Blendiranjem ova tri različita pigmenta s kožom može da bude nezgodno jer se boje lako mogu stopiti u jednu nijansu. Kako biste to spriječili, stručnjaci preporučuju odabir proizvoda iste konzistencije. ​​Zato je važno odabrati dvije nijanse tečnog rumenila i tečnog hajlajtera jer će se tako rumenilo da se stopi i da stvori onaj savršeni sjaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raquel Llorente (@reitxmakeup)

Kako biste vjerno dočarali bit zalaska sunca, šminkeri predlažu odabir nijansi s toplim podtonovima. Naprimjer, trebalo bi da posegnete za intenzivno narandžastom bojom mandarine umjesto hladnom nijansom breskve.

Čak i s najboljim proizvodima, postoji dobra šansa da će se sve nijanse pomješati u jednu boju i da nećete uspjeti da kreirate željeni efekat – tu je potrebna dobra tehnika stapanja. Prvo je potrebno blendirati svaku boju pojedinačno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VIEVE (@vievemuse)

Za to je najbolje koristiti vlažan sunđer jer može da se okreće na sve strane kako se boje ne bi međusobno doticale.

Pročitajte još