Brza torta s jagodama: Sve što vam treba je jedna zdjela, jedan kalup i 20 minuta

Piše: L. K. P.

U moru recepata za razne poslastice uvijek su nam najdraže one jednostavne. U nastavku donosimo recept kolač koji je gotov za svega 20 minuta, a jedan od najvećih pluseva je činjenica da nema puno prljavog suđa.

 

Sastojci:

250 g petit keksa

3 pudinga od vanilije

Litra mlijeka

180 g maslaca ( ili margarina)

150 g šećera

200 g kiselog vrhnja

500 g jagoda (ili drugog svježeg voća)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helena Pudić (@helena_pudic)

Priprema:

  1. Skuhati puding po klasičnom postupku sa šećerom.
  2. U vrući gusti puding dodati maslac pa miješati sve dok se maslac ne otopi.
  3. Dodati kiselo vrhnje i izlomljeni keks, sve dobro promiješati pa dodati nasjeckane jagode.
  4. Staviti u kalup promjera 24 do 26 centimetara pa dobro poravnati.
  5. Staviti u hladnjak na najmanje dva sata kako bi se stegnulo.
  6. Po želji ukrasite šlagom.

Savjet: Umjesto jagoda možete koristiti bilo koje svježe voće.

Pročitajte još