George Clooney stari kao dobro vino: Teško ćete pogoditi koji danas rođendan slavi

Piše: L. K. P.

Holivudski glumac George Clooney danas slavi 63. rođendan, a ako je suditi po izgledu ovog holivudskog zavodnika, godine su ga itekako mazile. Na početku svoje glumačke karijere je slamao srca mnogih djevojaka, a većina nije upoznata s time da je u Hollywood došao bez prebijena novčića i uspio izgraditi carstvo.

Krenuo je od nule, a danas je jedan od najplaćenijih i najtraženijih glumaca te jedan od dvoje ljudi koji su osvojili titulu “Najprivlačnijeg živućeg muškarca” časopisa People. Prvi puta 1997., a zatim i 2006.

Clooney je irski Amerikanac, rođen u Lexingtonu u Kentuckyju. Njegova majka Nina Bruce je bivša misica, a otac Nick, novinar. Za glumu se prvi puta počeo zanimati u srednjoj školi kada je glumio u lokalnoj dramskoj skupini. Bio je prosječan učenik, ali i ambiciozan bejzbolaš i košarkaš.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xepo WS (@xws.studio)

Nakon neuspješnog pokušaja studiranja na dva fakulteta, 1984. je dobio prvu zapaženu ulogu u megapopularnoj televizijskoj seriji “E/R” koju mnogi miješaju s popularnom serijom “Hitnom službom” u kojoj je također glumio, ali deset godina kasnije. Upravo je s “Hitnom službom” od 1994. do 1999. stekao svjetsku slavu kao doktor Doug Ross i postao miljenik gledateljica.

Ne prestaje nizati glumačke i redateljske uspjehe, a 2013. je dobio Oscara za produkciju filma “Argo”.

Bio je također poznat po vezi s njemačkom glumicom i modelom hrvatskog podrijetla Monicom Ivančan, a općenito su se na njegovoj listi ljubavnica našle mnoge slavne glumice poput Lucy Liu, ali i manekenke kao što su Elisabetta Canalis i Stacy Keibler.

Ipak, samo ga je jedna uspjela u konačnici odvesti do oltara. Pravnica Amal Alamuddin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Clooney (@george_clooney_page)

Bio je također poznat po vezi s njemačkom glumicom i modelom hrvatskog podrijetla Monicom Ivančan, a općenito su se na njegovoj listi ljubavnica našle mnoge slavne glumice poput Lucy Liu, ali i manekenke kao što su Elisabetta Canalis i Stacy Keibler. Ipak, samo ga je jedna uspjela u konačnici odvesti do oltara – pravnica Amal Alamuddin.

– Živio sam 36 godina kao tip koji bi, kada bi neko dijete zaplakalo pomišljao ‘zaje*ava li me neko?’, a sada sam čovjek koji ima djecu, razumijete? Govorio sam da se nikada neću ženiti, imati djecu, da imam sjajne prijatelje i posao, da mi je život ispunjen i da mi dobro ide. Ali nisam znao koliko mi je život nepotpun dok nisam upoznao Amal. Onda se sve promijenilo. I shvatio koliku sam prazninu oko sebe imao. Nikad nisam bio u poziciji da mi je nečiji život beskrajno važniji od moga. A onda se sve zaustavi zbog dvije osobe koje su malene i koje treba nahraniti, priznao je George za E!News.

Pročitajte još