Šejla Zonić priznala šta radi kad ne pjeva, a evo kome je uz fotografiju staru 29 godina čestitala rođendan

Piše: L. K. P.

Šejla Zonić svom daidži Kemalu Malovčiću čestitala je rođendan.

– Daidža sretan ti rođendan!!! Zdravlja, najviše zdravlja ti želim. Fotografija je nastala prije 29 godina i ovo je moja prva fotografija sa Kemalom Malovčićem, a tu je i moja mama.

Kada sam krenula u srednju muzičku školu dobila sam od njega savjet koji nikada nisam zaboravila…

Rekao mi je da prvo školu završim, da sam rođena sa talentom i da taj talent njegujem i kroz formalno obrazovanje te da ću imati vremena za javne nastupe, što sam naravno primijenila, a primjenjujem i danas.

Dok sam se obrazovala stavila sam mnogo toga po strani, pauzirala i žrtvovala… Između ostalog to je razlog zbog kojeg sam se sa svojih 29 godina prijavila na takmičenje za “Zvezde Granda”.

Nakon diplomskog obilazila sam svijet sa svojim tadašnjim bendom pjevajući sevdah, a nakon što sam magistrirala na Muzičkoj akademiji shvatila sam da želim biti dostupna široj publici i sa raznim žanrovima muzike, što mi, Bogu hvala, moj talent i obrazovanje omogućuje.

Najviše sam bila u nedostatku marketinga. Rješenje sam vidjela u “Zvezdama Granda ” i nisam se pokajala. Zahvalna sam i Grandu, i publici, a naročito mojoj porodici i Bogu – poručila je na Facebooku.

Nedavno je u intervjuu za „Azru“ otkrila kako provodi slobodno vrijeme i kakve ima planove nakon završetka “Zvezda Granda”

Kažite nam ko je Šejla kad ne radi, kad ne pjeva. S kim provodite svoje vrijeme?

– Neko sam ko mnogo voli da putuje, da se druži, upoznaje različite kulture, vjere i nacije i da mašta. Volim da sklapam poznanstva i da ostvarujem bliskost sa ljudima i da ih razumijem, volim da provodim vrijeme sa svojim suprugom i porodicom. Kada god sam kući imam uobičajene aktivnosti. Usrećuju me jednostavne stvari; dragi ljudi, ugodne konverzacije, dobra kafa i knjiga, koja čašica vina, ukusna hrana, mirišljava posteljina i “štrihiranje” obaveza sa “To do” liste.

Otkrijte nam nešto o svojim budućim projektima ili planovima nakon završetka “Zvezda Granda”?

– O svojim ciljevima ne želim mnogo da pričam, ali ću spomenuti ono čime sam trenutno najviše okupirana. Posvećena sam svojim nastupima, kako javnim tako i onima kroz takmičenje u Zvezde Granda i pravljenju autorskih pjesama za svoj studijski album. Moj suprug je, pored svog stalnog posla, uveliko posvećen dizajnu, brendingu i videografiji što mu i jeste zvanje. Mi sve radimo timski, sve objave, nastupe i pojavljivanja skupa osmišljamo, planiramo i objavljujemo. Samo ću još otkriti da će većinu spotova za moje pjesme sa prvog albuma kreirati moj suprug. Ništa više neću otkrivati. Na nama je da radimo i da se trudimo, a sve ostalo je u Božijim rukama.

Pročitajte još