Recept za brzi biskvit s trešnjama koji nikome nikad nije propao

Piše: L. K. P.

Priroda nas časti brojnim ukusnim voćem, a na početu sezone mnogi se najviše raduju prvim trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće načine, a jedan od prijedloga je i ovaj jednostavan biskvit koji se brzo priprema i još brže nestaje s tanjura.

 

Sastojci:

250 grama očišćenih trešanja

1 jogurt (200 ml)

2 velika jaja

pola čaše šećera

pola čaše ulja

2 čaše oštrog brašna

2 male kašikice praška za pecivo

malo ulja i brašna za kalup

Priprema biskvita:

Kalup za pečenje premažite uljem i posipajte oštrim brašnom. Pećnicu upalite na 180 Celzijevih stupnjeva.

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa prosijte u posudu. U drugu posudu ubacite jaja i šećer i miksajte oko pet minuta, sve dok smjesa ne postane gusta i ne dobije svijetložutu boju. Sada malo po malo dodajte ulje i lagano miksajte na najmanjoj brzini. Zatim u posudu dodajte jogurt i ručno ga povežite s ostatkom smjese uz pomoć špatule ili pjenjače. Nakon toga dodajte prosijano brašno i umiješajte ga u smjesu, a na kraju ubacite očišćene trešnje i sve sjedinite.

Ulijte smjesu u kalup i pecite u rerni zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva između 30 i 40 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice. Kolač je gotov kada poprimi tamnu zlatnožutu boju i kada se odvoji od rubova. Izvadite ga iz rerne i pustite da se ohladi, a nakon toga po želji pospite šećerom u prahu.

Pročitajte još