Doručak kod Versacea, kafa kod Ralpha Laurena, a večera kod Cavallija

Piše: Redakcija

1. Vanitas u Palazzo Versaceu u Queenslandu. Pruži li vam se prilika, obavezno zavirite u sjedište Giannija Versacea u Vanitasu u Australiji. Restoran krase elegantna umjetnička djela, a pribor za jelo inspiriran je dizajnerovim glamom. Iz restorana se pruža pogled na divan bazen, a raznovrsni meni podrazumijeva ljubičaste njoke i povrtni konzome.

palazzo versace

 

2. Na drugom mjestu je Bvlgari hotel u Milanu. U njemu se nalazi čuveni restoran Milanese, a inspiriran je bogatim nasljedstvom ove italijanske modne kuće. I njihova hrana inspirirana je istim. Možete birati između 500 različitih vrsta vina, a na meniju se nalaze mali zalogaji kao što je sir u mijehu s listovima špinata ili svježe grilovana hobotnica. Njihovu ljetnu baštu nipošto ne biste smjeli zaobići tokom toplijih proljetnih i ljetnih dana.

bvlgari milanese rastaurant1bvlgari milanese restaurant

 

3. Nemojte zaobići ni Club Cavalli u Miamiju. Inače, čitav Cavallijev svijet vrti se oko tropskog, cvjetnog uzorka, sexy kože i oslikanog životinjskog uzorka. Upravo takav je i enterijer njegovog cluba i restorana u Miamiju. Meni se mijenja sezonski, a ono što bi njihovi šefovi kuhinje uvijek preporučili jeste rižoto s crnim tartufima ili ostrige s rukolom i salatom od palminog lišća.

club cavalliclub cavalli1

 

4. U New Yorku se nalazi čuveni Ralph’s Coffee. Dizajner Ralph Lauren se ugostiteljstvom počeo baviti još 1999. godine, najprije u Chicagu i Parisu. Posljednji u nizu njegovih ugostiteljskih objekata je ovaj Café u New Yorku. Ovdje ne možete ručati, ali ćete sigurno uživati u Ralph’s Lauren kafi.

ralphs caffeeRalphs Coffee2.jpg

 

5. Vjerovatno Coco Chanel vežete za Pariz, ali restoran s njenim imenom pronaći ćete i u dalekom Tokyju. Bez imalo sumnje, Coco Chanel bi sigurno odobrila restoran koji je otvorio Alain Ducasse i nazvao ga “Chanel’s Beige”. Ponuda na meniju kreće se od salate od cvekle i divlje jabuke do pečene hata ribe s mladom repom.

chanel beige tokyochanel beige tokyo1chanel beige tokyo2

 

 

Pročitajte još