Kontesa od Wessexa: Šta sam naučila od kraljice Elizabeth

Piše: Redakcija

Veoma rijetko daje intervjue. Posljednji intervju za “Harper’s Bazaar” dala je 2001. godine, te urednici ovo smatraju velikim postignućem. Kontesa od Wessexa im je pričala o svemu, braku s princom, svom humanitarnom angažmanu, porodici, djeci, a ponajviše o divljenju koje osjeća prema svojoj svekrvi.

The Countess of Wessex talks to Harper's Bazaar

– Kraljica nikada ne bi nekoga iznevjerila i zbog toga i vi poželite da nikada ne iznevjerite nju. Jaka je kao stijena i svima nam je najveći oslonac – kazala je u intervjuu Sophie, dodajući da je od kraljice naučila da, koliko god da ste umorni ili slabi, morate sakupiti snage da biste nastavili dalje.

– Kada sam se tek udala za princa Edwarda, svugdje sam žurila i uvijek bih trčala da posao završim najprije što mogu. Ali, posmatrajući kraljicu, naučila sam šta znači biti umjeren u svemu. Ona baš sve radi s mjerom i otmjenošću. Nadam se da ću s vremenom postati još odmjerenija i elegantnija poput nje.

kontesa od wessexa2

Kontesa je, također, kazala kako je od svoje svekrve naučila šta znači “pričati s poentom”. Inače, Sophie, koja će 20. januara proslaviti 50. rođendan, na bitanskom dvorcu je poznata kao kraljicina miljenica. Obje dijele veliku strast prema konjima i vojnoj historiji njihovog kraljevstva. Nerijetko vode duge razgovore i uživaju u međusobnom društvu.

Pročitajte još